Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden isim AK Parti’ye katıldı

Siyasetin gündemi 31 Mart Yerel Seçimler olmaya devam ederken yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde gözler adaylarda. 31 Mart’a sayılı günler kalırken AK Parti bugün Atatürk Havalimanı’nda Yeniden Büyük İstanbul Mitingi gerçekleştirdi.

Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden isim AK Parti’ye katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un sahneye çıkarak İstanbullu vatandaşlara hitap ettiği mitingde Yeniden Refah Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye katılan İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu da ‘Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’nde yer aldı. Suat Pamukçu’ya rozetini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

AK PARTİ’YE KATILDI

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçecek. Yerel Seçimler yaklaşırken adayların seçim çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Seçime sadece 1 hafta kalırken AK Parti bugün İstanbul’da büyük bir miting düzenledi. Yoğun katılımın olduğu ‘Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’ Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, sahneye çıkarak İstanbullu vatandaşlara hitap etti. Mitingde Yeniden Refah Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye katılan İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suat Pamukçu’yu sahneye davet ederek rozetini bizzat kendisi taktı.

yeniden-refah-partisinden-istifa-eden-isim-ak-partiye-katildi.jpg

SERT BİR ELEŞTİRİYLE İSTİFA ETMİŞTİ

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, 20 Şubat tarihinde partisinden istifa etmişti. Sert eleştiriyle partisinden istifa eden Pamukçu, istifa gerekçesi olarak ‘Partisinin kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmasını’ göstermişti. İstifasını duyuran Pamukçu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

‘Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım.’