Haşlanmış yumurtanın suyuna 1 damla eklemek yetiyor! 10 saniyede muz gibi soyuluyor

Haşlanmış yumurtayı kolay soymak için formül belli oldu. Yumurtayı haşlarken 1 damla eklemek yeterli. 10 saniyede adete muz gibi soyulacak.

Haşlanmış yumurtanın suyuna 1 damla eklemek yetiyor! 10 saniyede muz gibi soyuluyor

Haşlanmış yumurtanın kolayca soyulabilmesi için uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem ve ipucu bulunmaktadır. Bu ipuçları, yumurtanın kabuğunun zarar görmesini önlemeye ve soyulma işlemini kolaylaştırmaya yardımcı olabilir… İşte haşlanmış yumurtayı 10 saniyede soymanızı sağlayacak o yöntemler…

TAZE YUMURTA KULLANMAKTAN KAÇININ

Çok taze yumurtalar, genellikle soyulması daha zordur. Birkaç gün bekletilmiş yumurtaları kullanmak, kabuğunun daha kolay soyulmasına yardımcı olabilir.

YUMURTALARI ODA SICAKLIĞINA GETİRİN

Yumurtaları haşlamadan önce, bir süre oda sıcaklığında bekletmek, ani sıcaklık değişikliklerinden kaynaklanan çatlamaları önleyebilir.

SOĞUK SUYA KOYARAK HAŞLAYIN

Yumurtaları tencereye koyun ve üzerlerini geçecek kadar soğuk su ile doldurun. Bu, yumurtaların daha eşit şekilde ısınmasını sağlar.

SİRKE VEYA TUZ EKLEYİN

Haşlama suyuna biraz sirke veya tuz eklemek, yumurtanın kabuğunu güçlendirerek çatlamaları önleyebilir ve soyulmasını kolaylaştırabilir.

DOĞRU SÜRE HAŞLAYIN

Yumurtaları, su kaynadıktan sonra orta derecede haşlayın: yumuşak haşlanmış için 4-6 dakika, orta haşlanmış için 6-8 dakika ve katı haşlanmış için 10-12 dakika.

SOĞUK SU BANYOSU

Haşlama işlemi bittikten sonra yumurtaları hemen soğuk su dolu bir kaba alın. Bu, pişme işleminin durmasını sağlar ve kabuğun iç zarından ayrılmasına yardımcı olur.