Telefonlarınızdan bu uygulamaları hemen silin

Akıllı telefonlarınızdaki bu popüler uygulamaları hemen silin

Telefonlarınızdan bu uygulamaları hemen silin

Akıllı telefonlar artık hayatımızın bir parçası. Tüm işlemlerimizi, işimizi, hatta boş zamanlarımızı akıllı telefonlardaki uygulamalardan gerçekleştiriyoruz. Şüphesiz ki bu çağda artık akıllı telefon olmadan yaşamak istese de imkansız.

Ancak akıllı telefonlardaki bazı uygulamalar risk saçıyor. Popüler mobil uygulamalar milyonlarca kullanıcı için büyük bir tehlike arz ediyor. Kişisel verilerinizi alan bu uygulamalar habersiz şekilde dolandırılmanıza neden olabilir.

Yurtdışı aramaları çoğaldıysa, kayıt olmadığınız uygulamalardan gelen mesajlar var ise aman dikkat. Telefonunuzda uygulamalar sizden haber verilerinizi çalıyor.

Bu uygulamalardan son yıllar da biri de mobil casus yazılım Spyhide ya da bilinen diğer isimleriyle Stalkerware ya da Spouseware. Bu uygulama genellikle telefonunuza bir başka kişi tarafından eklenmiş oluyor. Yani bu nedenle bu uygulamayı telefonunuzda göremiyorsunuz.

Uygulama telefonunuza yüklendiğinde, telefon rehberiniz, mesajlarınız, fotoğraflarınız, konumunuz hepsi kayıt altına alınıyor. Bu veriler de 3. kişilerin eline geçiriliyor.