Türkiye Nefesini Tuttu Saat 12.27'yi Bekliyor! Tarihi Anlar Canlı Olarak Yayınlanacak

Türkiye'nin ilk astronotu Albay Alper Gezeravcı uzaya ulaşmak üzere. Türkiye nefesini tuttu O tarihi anları bekliyor.

Türkiye Nefesini Tuttu Saat 12.27'yi Bekliyor! Tarihi Anlar Canlı Olarak Yayınlanacak

Türkiye'nin ilk astronotu Albay Alper Gezeravcı NASA'nın florida'da bulunan üssünden uzay yolculuğuna başlamıştı. Alper Gezeravcı'yı da taşıyan roket bugün uzaydaki üsse kenetlenecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih hacır saat vererek tüm Türkiye'yi bu tarihi anları izlemeye davet etti.

TÜRKİYE SAAT 12.27'Yİ BEKLİYOR

Sanayi ve Teknoloji bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ilk astronotomuz Alper Gezeravcı'nın uzaya kenetleneceği saati duyurdu. Bakan Kacır açıklamasında, “Bugün saat 12.27’de ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlenmesini bekliyoruz” dedi.

TARİHİ ANLAR HEYECANLA BEKLENİYOR

Uzaya çıkan ilk Türk astronot olan Albay Alper Gezeravcı'yı da taşıyan araç Uluslararası Uzay istasyonuna bugün saat 12.27'de kenetlenecek. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kacır, bu tarihi anların Taksim Meydanı ve Kızılay meydanlarında bulunan ekranlardan canlı olarak yayınlanacağını duyurdu. Ayrıca internet üzerinden bu tarihi anları takip etmek isteyenler, http://axiom.space/live adresinden izleyebilecek.

aw124031-01-ipqu.jpg