Birinci dönem ara tatili için geri sayım başladı! Ara tatil takvimi açıklandı

Okullarda ara tatil uygulaması son günlerin en sık gündem olan konusu. Birinci dönem ara tatili yaklaşırken ara tatil tarihleri yeniden gündem oldu. Öğrenciler ve veliler birinci dönem ara tatil tarihini araştırmaya başladı.

Birinci dönem ara tatili için geri sayım başladı! Ara tatil takvimi açıklandı

Öğrenciler, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü çalan okul ziliyle ders başı yapmış ve yeni eğitim-öğretim yılına başlamıştı. Uzun soluklu maraton başlarken okullarda ara tatil tarihleri de gündemde yer almaya devam ediyor. Okullarda birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki defa uygulanan ara tatil ile ilgili araştırmalar sürüyor. Peki, 20223-2024 1. Dönem ara tatili ne zaman? Birinci dönem ara tatili hangi gün başlıyor? Birinci dönem ara tatili olacak mı? Okullarda ara tatiller olacak mı? Birinci dönem ara tatili ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? İşte detaylar…

1. DÖNEM ARA TATİL TARİHİ

Okullarda yeni eğitim-öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başladı. 3 aylık uzun bir tatilin sonuna gelen öğrenciler sınıflarına geri döndü. Okulların açılmasıyla birlikte birinci dönem ara tatil tarihi araştırılmaya başlandı. Okullarda birinci dönem ara tatil ne zaman, hangi tarihte, ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor sorularına yanıt aranıyor. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk ara tatili 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında uygulanacak.

birinci-donem-ara-tatili-icin-geri-sayim-basladi-ara-tatil-takvimi-aciklandi.jpg

2. DÖNEM ARA TATİL TARİHİ

Birinci dönem ara tatiline çok az bir süre kalırken 15 tatil ve 2. dönem ara tatil tarihi de merak konusu oldu. Bu yıl 15 tatil, 22 Ocak 2024 Cuma günü başlayacak ve 5 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Okullarda ikinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında uygulanacak. Öğrenciler, 14 Haziran 2024 Cuma günü dönem sonu karnelerini alacak ve yaz tatili başlayacak.