IBAN veren öğrencilere hemen eğitim yardımı veriliyor! İlkokul, ortaokul, lise, üniversite hepsi alıyor

Öğrencilere müjde geldi. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine tek seferlik yardım ödemesi yatacak. IBAN numarası veren hemen alıyor.

IBAN veren öğrencilere hemen eğitim yardımı veriliyor! İlkokul, ortaokul, lise, üniversite hepsi alıyor

Öğrencilere devlet desteği duyuruları devam ediyor. Maddi durumu yerinde olmayan ailelerin okula giden çocukları için devlet yardım veriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yardım duyurusunu yayınladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencisi olanlara tek sefere mahsus 15 bin 293 TL ödeme verilecek. Eğitim desteği için şartlar ve detaylar da belli oldu. İşte öğrenci yardımı şartları…

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere yönelik sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin okula giden çocukları için verilen yardım ve destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencisi olanlar için sağlanan eğitim yardımı ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Aile Bakanlığı öğrencilere tek sefere mahsus sosyal yardım ödemesi verecek. 15 bin 293 TL sosyal yardım için şartlar da belli oldu. İşte Aile Bakanlığı eğitim yardımı ödemeleri ve detaylar haberimizde…

AİLE BAKANLIĞI EĞİTİM YARDIMI VERECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen yardım ve destek ödemeleri her geçen yıl artmaya devam ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde şehit ve gazi ailelerinin çocukları için de sosyal yardım ödemeleri var. Konu hakkında hem Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hem de Aile Bakanlığı açıklama yaptı. Okul kademelerine göre farklı miktarlarda eğitim yardımı ödemeleri başladı. Bakanlık 15 bin 293 TL sosyal yardım ödemesi için tüm detayları aktardı.

EĞİTİM YARDIMI ÖDEMESİ MİKTARLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler için miktarlar da belli oldu. İşte eğitim kademesine göre verilecek ödeme miktarları:

• İlköğretimde öğrenim görenlere 7.646,94 TL,

• Ortaöğretimde öğrenim görenlere 11.470,41 TL,

• Yükseköğretimde öğrenim görenlere 15.293,88 TL ödeme, 20 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.

ÖDEMELER BAŞLIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ödeme tarihleri de belli oldu. Ekim ayı bitmeden ödemeler hesaplara yatacak.