KYK bu ay zamlı mı yatacak? Zamlı burslar ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi ve burs ücretlerine zam geldiğini duyurdu.

KYK bu ay zamlı mı yatacak? Zamlı burslar ne zaman yatacak?

KK bursları zamlandı. Güzel haberi dünkü Kabine toplantısının hemen ardından paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zammın ardından güncellenecek olan kredi ve burs miktarlarını da açıkladı. 2024 KYK kredi ve burs miktarları ile ilgili araştırmalar devam ederken zamlı bursların bu ay mı, yılbaşından sonra mı yatacağı da merak konusu oldu. Peki, KYK bu ay zamlı mı yatacak? Zamlı burslar ne zaman yatacak? Zamlı kredi ve burs ödemeleri ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar…

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİNE ZAM YAPILDI

Üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren KYK kredi ve burs ücretleri güncellendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat açıkladı. Dünkü Kaine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine yapılan kredi ve burs ödemelerinin zamlandığını duyurdu. Yapılan zamla birlikte kredi-burs miktarı lisans öğrencileri için 1250 TL’den 2000 TL’ye, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL’den 4000 TL’ye, doktora öğrencileri için 3750 TL’den 6000 TL’ye çıkarıldı.

kyk-bu-ay-zamli-mi-yatacak-zamli-burslar-ne-zaman-yatacak.jpg

ZAMLI KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATAR?

Zamlı KYK kredi ve burs ödemeleri yılbaşından itibaren geçerli olacak. Kredi ve burs ödemesi alan üniversite öğrencileri zamlı ödemelerini Ocak 2024’ten itibaren almaya başlayacak. Kredi-burs ödemeleri öğrencinin T.C. Kimlik Numarasının son rakamına göre her ayın 6’sı ve 10’u arasında hesaplara yatmaktadır.