KYK kredi ve burs ücretleri zamlandı! 2024 lisans, yüksek lisans, doktora güncel KYK ücretleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası öğrencilere müjdeyi verdi. KYK kredi ve burs ücretleri zamlandı. Üniversite öğrencilerinin kredi ve burs ücretleri güncellendi. Güncel KYK kredi ve burs ücretleri araştırılıyor.

KYK kredi ve burs ücretleri zamlandı! 2024 lisans, yüksek lisans, doktora güncel KYK ücretleri

Kabine toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu. Gençleri yakından ilgilendiren bir müjde de paylaşıldı. Üniversite öğrencilerinin KYK kredi ve burs ücretlerine zam geldi. 2024 KYK kredi ve burs ücretleri açıklandı. Peki, KYK kredi ve burs ücretleri ne kadar oldu? 2024 lisans KYK burs ve kredi ücreti ne kadar? 2024 KYK yüksek lisans kredi ve burs ücreti ne kadar? 2024 doktora KYK kredi ve burs ücreti ne kadar? İşte detaylar…

YENİ KREDİ VE BURS MİKTARLARI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kredi ve burs miktarlarını açıkladı. 2024 KYK kredi ve burs ücretlerine zam yapıldı. Yeni miktarı canlı yayında açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘2024 yılı kredi-burs rakamını, lisans öğrencileri için 1250 TL’den 2000 TL’ye, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL’den 4000 TL’ye, doktora öğrencileri için 3750 TL’den 6000 TL’ye çıkarıyoruz. Yeni kredi ve burs miktarlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi.

kyk-kredi-ve-burs-ucretleri-zamlandi-2024-lisans-yuksek-lisans-doktora-guncel-kyk-ucretleri.jpeg

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET DESTEĞİ

Gençlerin yakından takip ettiği konulardan biri olan cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ilgili açıklama geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. Bu kapsamda örgün eğitimdeki üniversiteli gençler için cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ücretsiz 10 GB’lık internet desteği açıklaması geçtiğimiz hafta gelmişti. Gençlere verilen sözlerin yerine getirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gençlerimizin kendini en iyi, en donanımlı şekilde yetiştirebilmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz.’ dedi.