MEB son dakika kararını duyurdu: 81 ilde okullar erken açılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığından öğrenci ve velilerin ilgilendiren son dakika kararı… 81 ilde okullar erken açılıyor. MEB okullara yazı gönderdi…

MEB son dakika kararını duyurdu: 81 ilde okullar erken açılıyor!

Milyonlarca öğrenci ve Veli'yi ilgilendiren son dakika kararım Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. MEB son dakika açıklaması ile okulların açılışının öne çekildiğini duyurdu. MEB’den daha önce açıklanan takvimde okulların açılış tarihi olarak Eylül ayı işaret edilmişti. Ancak yeni gelişme ile birlikte okullar Ağustos ayında açılacak. İlkokul ortaokul lise üniversite öğrencileri dikkat 81 ile yazı gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika kararının detayları haberimizin devamında…

2023 Okullar ne zaman açılacak? Milyonlarca öğrenci okullarında açılış tarihini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Geçtiğimiz günlerde yeni eğitim öğretim yılı takvimi açıklanmıştı. Fakat bir son dakika haberi ile öğrenciler adeta şoke oldu. MEB son dakika duyurusuna göre okulların açılış tarihi öne çekiliyor. Peki 2023-2024 Okullar ne zaman açılacak? Okullarda eğitim öğretim ne zaman başlayacak?

meb-son-dakika-1.jpg

OKULLAR ERKEN AÇILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre okullar erken açılıyor. 81 ile yazı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılış tarihinin öne çekildiğini bildirdi. Son dakika açıklaması Az evvel geldi. Milyonlarca ilkokul ortaokul ve lise öğrencisini ilgilendiren duyuruya göre başta deprem bölgesi olmak üzere okulların açılış tarihi öne çekildi. Özellikle İlkokul öğrencilerinin uyum haftası ağustos ayının sonunda başlayacak. Deprem bölgesinde ise öğrencilerin eksik kalan derslerinin telafi edilmesi için Eğitim öğretim erken başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tam tarihin Önümüzdeki hafta içinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

meb-son-dakika-2.jpg

MEB OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 eğitim öğretim yılı takvimi Geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Açıklanan takvime göre yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak. Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci 11 Eylül'den itibaren yeniden ders başı yapacak. Üniversitelerin açılış tarihine ilişkin ise Henüz bir açıklama yapılmadı. Çünkü üniversitelerin eğitim öğretim dönemi YÖK tarafından belirleniyor.