Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den müfredat değişikliği açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dünkü Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Derslerde sadeleştirmeye gidileceğini duyuran Bakan Tekin, Aralık ayında yapılacak olan toplantıyla birlikte konunun detaylarının açıklanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den müfredat değişikliği açıklaması

Dünkü Kabine toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar geldi. Müfredata değinen ve yapılacak olan değişiklikle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, mevcut müfredatın çok ağır olduğunu ve derslerde sadeleştirmeye gideceklerini duyurdu. Tekrar eden konuların müfredattan çıkarılacağını söyleyen Tekin, bu konuyla ilgili Aralık ayını işaret etti ve ‘Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız.’ dedi. İşte detaylar…

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ GELİYOR

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli duyurular yaptı. Müfredat değişikliğinin yolda olduğunu söyleyen ve derslerde sadeleştirmeye gidileceğini belirten Bakan Tekin, Kasım ayının sonu veya Aralık ayının ortası gibi müfredat değişikliği yapılacağını, ilkokul, ortaokul ve lisede tekrar edilen konular olduğunu ve bunlara bakılarak çıkartılacağını söyledi.

mili-egitim-bakani-yusuf-tekin-den-mufredat-degisikligi-aciklamasi.jpg

BAKAN YUSUF TEKİN: MÜFREDAT ÇOK AĞIR

Müfredat değişikliği ile ilgili sözlerini sürdüren Bakan Tekin, müfredatın çok ağır olduğunu ve öğretmenlerin konuları yetiştiremediğini belirtti. Mevcuttaki müfredatın ağır olduğunu ve yeni düzenleme ile hafifletileceğini söyleyen Tekin, düzenleme ile müfredata yeni dersler eklenebileceğini, mevcut derslerden çıkartılanlar olabileceğini ifade etti. Her dersi ilgili konunun uzmanlarının çalıştığını ve mevcuttaki bu çalışmaların tamamlanmasının ardından her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanlarının gerekli değerlendirmelerde bulunacağını, yapılacak değerlendirmelerin ardından da değişikliğe gidileceğini aktardı. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklama yapılacağını söyleyen Bakan Yusuf Tekin, ‘Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut. Yeni ders de eklenebilir, aynı zamanda mevcut derslerden de çıkartmalar olabilir.’ dedi. Bu açıklamaların ardından öğretmen ve öğrenciler Aralık ayını beklemeye başladı.