Milli Eğitim Bakanı Duyurdu: Lisede sınıfta kalma dönemi yeniden başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin liselerde sınıfta kalmayı yeniden getirdiklerini duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Duyurdu: Lisede sınıfta kalma dönemi yeniden başlıyor!

Son dakika duyurusu MEB'den geldi. Yeni eğitim öğretim yılında yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde devamsızlığa taviz vermeyeceklerini söyleyerek "Liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunlar gündemimizde. Bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim döneminde yeni kararları aldıklarını duyurmaya başladı. Bakan Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında liselerde sınıf tekrarı olacağını duyurdu.

Yusuf Tekin, "Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz." dedi ve diğer konularda yaptıkları değişiklikleri de yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

"DEVAMSIZLIĞA ASLA AF OLMAYACAK"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamasında "Özellikle okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar var, onlarla ilgili değişiklikler eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilgili mevzuat değişiklikleriyle kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Ayrıca özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunları çok fazla duyduk. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak" dedi.

Bakan Tekin, devamsızlık konusunda çok katı kurallar getireceklerini "Aynı şekilde devamsızlıkla ilgili ben buradan bir kez daha söyleyeyim, bu konuda önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içerisinde olmasınlar. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına" diyerek duyurdu.