Milli yasta okullar tatil mi? Okullar 3 gün tatil olacak mı?

Milli yasta okullar tatil olur mu? Okullarda milli yas nedeniyle 3 günlük tatil olacak mı? 19 - 20 Ekim okullar tatil mi oldu?

Milli yasta okullar tatil mi? Okullar 3 gün tatil olacak mı?

Gazze'de 500 kişinin hayatını kaybettiği İsrail saldırısının ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye’de 3 günlük milli yas ilan edileceğini duyurdu. Milli yas haberleri sonrasında ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki 19 - 20 Ekim okullar tatil mi oldu? Milli yasta okullar tatil mi?

MİLLİ YASTA OKULLAR TATİL Mİ?

Milli yas, bir ülkenin halkının büyük bir çoğunluğu tarafından kabul edilen ve genellikle önemli bir kişinin ölümü, yıl dönümü veya ulusal bir trajedinin yaşanması gibi olaylar nedeniyle ilan edilen bir yas dönemidir. Milli yasta, ülkede bayraklar genellikle yarıya indirilir. Ancak Türkiye'de sadece TBMM ve Anıtkabir önündeki bayraklar yarıya indirilir. Diğer resmi daireler ve kuruluşlar için bu zorunlu değildir.

Milli yas ilanı, özellikle büyük bir liderin ölümü, ulusal bir felaket, doğal afet, kaza, savaş veya terör saldırısı gibi olaylar nedeniyle yapılabilir. Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü'nün teklifi üzerine Başbakanlık veya hükümet tarafından alınır.

Ancak milli yasta okullar tatil olmaz. Milli yas ilan edilse bile, eğitim ve öğretim devam eder. Yani, 19 Ekim ve 20 Ekim gibi milli yas günlerinde okullar açık olacaktır. Milli yas genellikle bayrakların yarıya indirilmesi ve törenler gibi sembolik uygulamalarla ifade edilir.