Milli yasta okullar tatil mi? Ulusal yasta okullar tatil olur mu? 19 Ekim yarın okul var mı?

İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik bombalı saldırısının ardından Türkiye’de milli yas ilan edileceği açıklandı. 3 gün süreyle ilan edilecek olan milli yasla ilgili araştırmalar başladı. Öğrenciler, milli yasta okullar tatil mi araştırıyor.

Milli yasta okullar tatil mi? Ulusal yasta okullar tatil olur mu? 19 Ekim yarın okul var mı?

İsrail’in Gazze’deki hastaneye düzenlediği saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Dünyanın birçok noktasından saldırıya tepkiler gelirken Türkiye’den de peş peşe sert tepkiler geldi. Ülkemizde, Gazze’deki hastane saldırısı dolayısıyla 3 gün süreyle milli yas ilan edileceği açıklandı. Öğrenciler ve veliler ise milli yasta okullar tatil mi, açık mı, kapalı mı merak ediyor. Peki, Milli yasta okullar tatil mi? Milli yasta okullar açık mı, kapalı mı? Ulusal yasta okullar tatil olur mu? Okullar 3 gün tatil mi? 19 Ekim 2023 Perşembe okul var mı? Yarın okul var mı? İşte tüm merak edilenler…

TÜRKİYE’DE GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN EDİLECEK

İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi’ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırı düzenlendi. Dün akşam düzenlenen saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Hastanedeki sivilleri hedef alan katliam gibi saldırı sonrasında Türkiye’de 3 günlük milli yas ilan edileceği açıklandı.

milli-yasta-okullar-tatil-mi-ulusal-yasta-okullar-tatil-olur-mu-19-ekim-yarin-okul-var-mi.jpg

MİLLİ YASTA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Gazze’deki hastane saldırısı sebebiyle Türkiye’de 3 gün süreyle milli yas ilan edileceğine dair açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den geldi. Zengin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edileceğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından okulların durumu araştırılmaya başlandı. Milli yasta okullar tatil mi, açık mı, kapalı mı sorularına yanıt aranıyor. Milli yas resmi tatil değildir. Milli yas süresince okullar tatil olmayacak ve öğrenciler okula gitmeye devam edecektir. Aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşları da açık olacaktır. Mili yas süresince bayraklar yarıya indirilir.