Öğrencilerin moralini bozan ara tatil gündemi! Ara tatiller kalkıyor mu?

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başladı. Okulların açılmasıyla birlikte yeni dönem takvimi de gündemde. Birinci dönem ara tatili ile ilgili araştırmalar başlarken gündemdeki konular öğrencileri meraklandırdı.

Öğrencilerin moralini bozan ara tatil gündemi! Ara tatiller kalkıyor mu?

Son günlerde ara tatillerin kaldırılacağına dair iddialar gündemde yer almaya başlarken öğrenciler ve veliler de bu iddialarla ilgili araştırmalarına başladı. Okullarda yılda 2 kez uygulanan ara tatillerin kaldırılacağına dair iddialarla ilgili araştırmalar sürüyor. Bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı araştırılırken arama motorları da ‘Ara tatiller kalkacak mı?’, ‘Ara tatiller artık olmayacak mı?’, ‘Ara tatiller kalkıyor mu?’ sorularıyla dolup taştı. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli bir açıklama geldi.

ARA TATİL ÖĞRENCİLRİN GÜNDEMİNDE

Okullarda birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere yılda 2 kez uygulanmakta olan ara tatilin kaldırılacağı ve artık uygulamada olmayacağına dair iddialar öğrencileri ve velileri meraklandırdı. Öğrenciler, ara tatil kaldırılıyor iddialarıyla moral bozukluğu yaşarken konunun detaylarını da araştırmaya başladı. Okullarda birinci dönem ara tatili yaklaşırken artık ara tatil uygulaması olmayacağına dair iddialar araştırmaları da beraberinde getirdi. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den açıklama geldi.

ogrencilerin-moralini-bozan-ara-tatil-gundemi-ara-tatiller-kalkiyor-mu.jpg

BAKAN TEKİN ARA TATİL KONUSUNA DEĞİNDİ

Gündemde olan ara tatil konusu geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soruldu. Bakan Tekin, kendisine yöneltilen ‘Ara tatiller kaldırılacak mı?’ sorusuna şöyle yanıt verdi:

‘Velilerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse eğer bakarız. Öğretmenlerden şikayet gelirse değerlendiririz. Bu yılki durumu gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım ve eğer öyle bir olumsuzluk varsa gereğini yaparız. Uygulama ile ilgili İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığımız bir rapor hazırlıyor. Bu noktadan sonra bir rapor oluşturulur. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler mutlu ise biz devam ederiz.’