Okullar ara tatile giriyor! Birinci dönem ara tatil tarihi

Okullarda Kasım ara tatili için geri sayım başladı. Öğrenciler ve veliler birinci dönem ara tatili için geri sayıma başlarken ara tatil ile ilgili merak edilenler de arama motorlarında yer almaya başladı. Birinci dönem ara tatil tarihi araştırılıyor.

Okullar ara tatile giriyor! Birinci dönem ara tatil tarihi

11 Eylül 2023 Pazartesi günü açılan okullarda yeni eğitim-öğretim yılı devam ederken birinci dönem ara tatili için az bir süre kaldı. Öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılının ilk ara tatiline çıkacak. Birinci dönem ara tatili ile ilgili araştırmalar sürüyor. Kasım ara tatili ne zaman? 2023-2024 birinci dönem ara tatili hangi tarihte? Okullarda ara tatil ne zaman? Okullarda Kasım ara tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Şeklinde sorulara yanıt aranıyor. İşte detaylar…

BİRİNCİ DÖNEM ARA TATİLİNE GÜNLER KALDI

Kasım ayını karşılamaya sayılı saatler kalırken öğrenciler ve velilerin gündeminde ara tatil yer almaya devam ediyor. Okullarda birinci dönem ara tatili için geri sayım başladı. Birinci dönemin yarısına yaklaşırken öğrencilerin ve öğretmenlerin biraz nefes alması ve dinlenmesi için uygulanacak olan Kasım ara tatiline çok az bir süre kaldı.

BİRİNCİ DÖNEM ARA TATİL TARİHLERİ 2023-2024

Okullarda yılda iki kez ara tatil uygulaması yapılıyor. Birinci dönem ve ikinci dönem ara tatili olarak adlandırılan ara tatillerin bu yıl ilki Kasım ayında uygulanacak. Okullarda birinci dönem ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma günü sona erecek.

okullar-ara-tatile-giriyor-birinci-donem-ara-tatil-tarihi.jpeg

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ NİSAN’DA

Kasım ara tatilinin ardından öğrenciler Ocak ayında yarıyıl tatiline girecek. Bu yıl 15 tatil, 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü sona erecek. Okullarda İkinci dönem 5 Şubat tarihinde başlayacak. 2023-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci dönem ara tatili ise Nisan ayında uygulanacak. Öğrenciler, 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında ikinci dönem ara tatiline çıkacak. 14 Haziran 2024 Cuma günü ise dönem sonu karneleri dağıtılacak ve yaz tatili başlayacak.