Okullarda teneffüs süresi değişti! Devamsızlık, ders geçme notu ve teneffüs sürelerinde köklü değişiklikler

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni eğitim-öğretim yılında okullarda köklü değişiklikler geldi. Devamsızlık, ders geçme notu ve teneffüs sürelerinde önemli değişikliklere gidildi. Yapılan değişiklikler Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Okullarda teneffüs süresi değişti! Devamsızlık, ders geçme notu ve teneffüs sürelerinde köklü değişiklikler

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başladı. Öğrenciler ve öğretmenlerin maratonu başlarken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni eğitim-öğretim yılında köklü değişiklikler geldi. Öğretmen ve öğrencileri yakından ilgilendiren kararlar açıklandı. Okullarda teneffüs süreleri, ders geçme, sınıf geçme notu ve devamsızlık gibi konularda yeni kararlara imza atıldı. Ayrıca yeni yönetmelikte doğum yapan öğretmenlerin nöbet tutma haklarının 2 yıla çıkarılması da yer aldı. İşte detaylar…

OKULLARDA TENEFFÜS DÜZENLEMESİ

MEB okullarda teneffüs düzenlemesine gitti. Yeni yönetmeliğe göre artık öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olmasına karar verildi. Öte yandan bu düzenlemeden önce sadece anne ve babası çalışan çocukların nakil konusunda kolaylık sağlanıyorken artık yetim ve öksüz çocuklar, ailesinde ağır engelli bulunan çocuklar için de nakil konusunda kolaylık sağlanacak.

okullarda-tenefus-suresi-degisti-devamsizlik-ders-gecme-notu-ve-teneffus-surelerinde-koklu-degisiklikler.jpg

DEVAMSIZLIKTA YENİ DÖNEM

Yeni düzenleme ile devamsızlıkta da yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda artık okula gelmeyen, bir derse girdiği halde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek. Alınan yeni kararla öğrencinin devamsızlığının beşinci, onuncu ve on beşinci günlerinde bildirim yapılacak. Diğer yandan kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınan öğrenciler için devamsızlığın otuzuncu gününde bildirim sağlanacak.

okullarda-tenefus-suresi-degisti-devamsizlik-ders-gecme-notu-ve-teneffus-surelerinde-koklu-degisiklikler-001.jpg

SINIF GEÇME PUANINDA GÜNCELLEME

Yeni yönetmelikte sınıf geçme puanı da değişti. Yapılan güncelleme ile birlikte daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70’e, diğer dersler için ise 50’ye çıkarıldı. Belirlenen bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıfı geçme veya kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.