OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ ERTELENDİ! Son dakika şoke eden gelişme

Ağustos ayının ortalarına gelirken öğrenciler ve veliler de okulların açılacağı tarihle ilgili araştırmalarına başladı. Yeni eğitim-öğretim dönemi ne zaman başlıyor, 2023-24 eğitim-öğretim takvimi açıklandı mı merak ediliyor.

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ ERTELENDİ! Son dakika şoke eden gelişme

Yaz tatilinin sonlarına gelinirken okulların açılacağı tarih merak edilmeye başlandı. 3 aylık yaz tatili sürecinin yavaş yavaş sonuna gelindi. Şimdi gözler okulların açılacağı tarihte. Bu süreçte hem öğrenciler hem de veliler yeni eğitim döneminin başlayacağı tarihi merak diyor. Eylül ayı yaklaşırken gündeme gelen ‘Okulların açılış tarihi ertelendi mi?’ sorusu ise öğrencileri meraklandırdı. Bu sorunun gündeme gelmesi ile arama motorlarında da bu soruyla ilgili araştırmalar yoğunlaştı. İşte okulların açılacağı güncel tarih ve 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi takvimi…

ANAOKULU VE 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN UYUM SÜRECİ EĞİTİMİ

Yaz tatili bitiyor ve öğrenciler yeniden okullara dönmeye hazırlanıyor. Bu süreçte Eylül ayının da yaklaşmasıyla birlikte yeni eğitim-öğretim döneminin ne zaman başlayacağına dair araştırmalar sıklaştı. Bu kapsamda MEB’in yayınladığı yeni dönem takvimi de hem öğrencilerin hem de velilerin gündeminde. Yeni eğitim dönemi yaklaşırken anaokulu ve 1. sınıf öğrencileri için düzenlenecek olan uyum süreci eğitimlerinin tarihleri de araştırılmaya başlandı. Anaokulu ve 1. sınıf öğrencileri için 4-8 Eylül tarihleri arasında uyum süreci eğitimleri düzenlenecek. Söz konusu bu programın amacı öğrencileri yeni eğitim hayatlarına alıştırmaktır.

ogrenciler-merakla-bu-soruya-yanit-ariyor-okularin-acilis-tarihi-ertelendi-mi-meb-2023-2024-egitim-ogretim-takvimi.jpg

OKULLAR 11 EYLÜL’DE AÇILACAK

Son günlerde sosyal medyada okulların açılış tarihinin ertelendiğine dair iddiaların gündeme gelmesiyle birlikte bu konuyla ilgili araştırmalar da sıklaştı. MEB tarafından paylaşılan 2023-2024 eğitim-öğretim yılı çalışma takvimine göre okullarda ilk ders zili 11 Eylül 2023 Pazartesi günü çalacak.

OKULLARDA İLK ARA TATİL 13-17 KASIM’DA UYGULANACAK

MEB’in paylaştığı yeni eğitim dönemi çalışma takvimi kapsamında ilk ara tatil ise 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında uygulanacak. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ve 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.
OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL 8-12 NİSAN’DA UYGULANACAK
2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında uygulanacak.

ogrenciler-merakla-bu-soruya-yanit-ariyor-okularin-acilis-tarihi-ertelendi-mi-meb-2023-2024-egitim-ogretim-takvimi-001.jpg

KARNELER 14 HAZİRAN’DA DAĞITILACAK

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına çok az bir süre kalırken okulların kapanış tarihi de şimdiden araştırılmaya başlandı. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde okullar 14 Haziran tarihinde kapanacak. Öğrenciler, 14 Haziran 2024 tarihinde dönem sonu karnelerini aldıktan sonra yaz tatiline çıkacak.