YKS tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Üniversite sınavının ardından bir diğer önemli nokta ise artık tercih dönemi. Sınavdan çıkan adaylar aldıkları puan ve sıralamalara göre bazı tercihler yapacaklar.

YKS tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Tabiki tercih döneminin de hayatınızın en önemli kararlarından biri olduğunu herkes bilir. Ve bu süreçte de yapılması gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Üniversite tercihleri sizlerin akademik başarısında en önemli noktayı kapsayan bir süreçtir. Ve bu süreci en güzel şekilde tamamlamak da sizler için ve giren adaylar için çok önemlidir. Hayatınızın en önemli dönemlerinden birisi olan tercih dönemleri giren adayların hangi üniversiteye gideceğini, hangi mesleği seçeceğine kadar etkilemektedir. Bu yüzden de ömür boyu yapacağınız bir mesleği seçme aşaması tabikide çok önemlidir. Ve tabiki de dikkat edilmesi gereken bir sürü önemli nokta bulunmaktadır. Bu önemli noktalardan bazılarına değinmeye çalışalım ;

1-)Tercih döneminin tarihlerine dikkat etmelisiniz. Her yıl ÖSYM’nin belirlediği klavuzdaki tercih aralığına dikkat ederek tarihleri geçirmeden tercih yapmalısınız.

2-)Sınav sonucunuza bakarak puan ve sıralamanız doğrultusunda kendinizin puan ve sıralama aralığına uygun yerler tercih etmelisiniz. Puanınızın ya da sıralamanızın çok çok üstünde ya da çok çok altında üniversiteleri tercih etmemelisiniz.

3-)Tercihlerinizi yaparken kendi istek ve arzularınızı aynı zamanda önceliklerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

4-)Tercih yapacağınız ya da istediğiniz bölümü detaylı bir şekilde araştırmalısınız.

5-)Artık günümüzde meslek sahibi olmak çok zor. Günümüzde üniversite okuduğu halde işsiz kalan gençlerimizin sayısı gittikçe artıyor. Bu yüzden sizlerde tercih edeceğiniz bölümün iş olanaklarını araştırmalı üniversiteniz bittiğinde kolay bir şekilde iş sahibi olacağınız bölümleri tercih etmelisiniz.

6-) Her üniversitenin kendine ait akademisyenleri bulunmakta. Sizler de kaliteli bir eğitim almak için tercih edeceğiniz üniversitenin akademisyenlerini detaylı bir şekilde araştırmalısınız.

7-)Tercih edeceğiniz üniversitenin konumu,kampüsü her zaman çok önemlidir. Konumu dolayısı ile yakın yurt sayısını, detaylı bir şekilde araştırmalısınız.

8-)Tercih listesinde ilk sıraya yazdığınızı her zaman çok istiyorsunuz anlamına geldiğini bilmelisiniz, ve en çok istediğiniz üniversite ve bölümleri ilk sıralara yazmalısınız.

Evet sizlerde tercih döneminde bu söylediğimiz 8 maddeyi yapmaya çalışıp tercihlerinizi bu şekilde yaparsanız güzel ve kaliteli sonuçlar alacağınıza eminiz. Şimdiden başarılarınızın devamını diliyoruz.