Af müjdesi! Milyonlarca kişiyi kapsıyor

Milyonlarca kişiye af müjdesi geldi. Tarih belli oldu, o başların tamamı silinecek. Borcu olanlar bu fırsatı sakın kaçırmasın.

Af müjdesi! Milyonlarca kişiyi kapsıyor

Af müjdesi! Milyonlarca kişiyi kapsıyor!

Af müjdesi sabah saatlerinde geldi. Genel sağlık sigortası borçlarını kapsayacak olan yeni af için hazırlıklar başladı. Yeni alt düzenlemesine ilişkin ilk haberlerde gelmeye başladı. Son dakika haberine göre düzenleme 1 Ocak 2024 tarihinden önce olan prim borçlarını kapsayacak. GSS prim borcu bulunanları düzenlemeden faydalanmak için sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapabilecek. Ayrıca sadece GSS borçları değil gecikme cezası ve gecikme zammı da af kapsamına alındı. Devlet bu alacaklarından feragat edecek, ana borç ise yapılandırılacak.

Milyonlarca kişiyi bayram ettirecek son dakika haberi geldi. Kısa süre içinde TBMM’ye gelmesi beklenen yeni alt düzenlemesi ile birlikte vatandaşların borcu silinecek. Yeni düzenleme genel sağlık sigortası prim borçlarını kapsıyor. GSS prim borcu olanları ödeyemeyen vatandaşlar artık yapılandırma ile daha kolay bir şekilde ödeme fırsatı bulacak. TBMM’ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında GSS prim borcu bulunanlara af getirilmesi gündeme gelirken aynı zamanda bu af gecikmiş borçları da kapsayacak. Torba yasa içinde bulunan af teklifi kabul edilirse, GSS primleri yapılandırılacak, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi ekstra alacaklardan ve devlet tamamen vazgeçecek.

af-mujdesi-1.jpg

GSS PRİM AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK? SON DAKİKA HABERİ GELDİ

GSS prim affı milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Bu yıl aylık GSS primi 600 tl olarak ödeniyor. Ancak sosyal güvenlik kurumlarına giderek gelir teslim tramvaya muhtaçlık kriterinin altında olan vatandaşlar prim ödemiyor. TBMM genel kuruluna sunulan prim affı teklifi kabul edilirse 1 Ocak 2024 tarihinden önceki GSS prim borçlarına af gelmiş olacak. Yapılandırma sayesinde vatandaşlar bu borçları daha kolay bir şekilde ödeyecek aynı zamanda faiz ve gecikme zammı gibi tüm alacaklardan vazgeçilecek. Yani vatandaşın GSS prim borcu silinmiş olacak. Gelir testi yaptıranlar ise bu borcu hiç ödemeyecek.

af-mujdesi-2.jpg

GSS PRİM AFFI KİMLERİ KAPSIYOR?

GSS prim affı uzun süreden beri beklenen düzenlemeler arasında yer alıyor. Herhangi bir işte çalışmaya ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar doğrudan genel sağlık sigortası kapsamına alınıyor. Uzun yıllardan beri GSS kapsamında olan ve primlerini ödeyemeyen vatandaşlar af kapsamına alınacak. Bu sayede borçların faizi ve gecikme zammı gibi alacaklar tamamen silinecek ana borçlar ise yapılandırılacak. Yine borcunu ödeyecek durumu olmayan vatandaşlar sosyal güvenlik kurumuna giderek gelir testi yaptıracak ve gelirlerinin belli bir seviyenin altında olması durumunda ana borçta tamamen silinecek ve devlet tarafından karşılanacak.