Bitcoin peş peşe rekor kırmaya devam ediyor

Kripto para birimi Bitcoin’den yeni rekorlar gelmeye devam ediyorum yok can Bitcoin Bugün de yükselişini sürdürdü, Yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi Bitcoin 71 bin doların üstüne çıktı.

Bitcoin peş peşe rekor kırmaya devam ediyor

Kripto para birimi Bitcoin haftanın ilk işlem gününde de yükselişine devam etti. Son 24 saatte yüzde 32'nin üstünde değer kazanan Bitcoin, 71.300 dolara kadar yükseldi. Yine Kripto para piyasasında en büyük ikinci varlık olan Ethereum ise 4000 Dolar civarında işlem görüyor.

KRİPTO PARALARDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Kripto para birimlerinde yaşanan bu yükseliş faiz indirimleri ile ilgili iyimser havadan kaynaklandı. Aynı zamanda ABD istihdam verilerinde görülen zayıflamanın da etkisi Kripto paralarda yükselişe yol açarken şimdi gözler yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verilerine çevrildi.

Diğer yandan Bitcoin’de bu yükselişini diğer bir sebebi ise Bitcoin yarılanması olduğu düşünülüyor. Nisan ayı ortalarında yaralanma gerçekleşecek nokta ardından madencilerin ödülleri blok başına 6.25 BTC'DEN 3,125 BTC'ye düşecek.

ABD Merkez Bankası, Enflasyonun beklentilere paralel açıklanması durumunda Önümüzdeki aylarda faiz ve indirimlerine başlayacağınız sinyallerini vermişti. Piyasaların Haziran ayında FED'in faiz indirmi olasılığını yüksek gördüğü düşünülüyor. Bu sebeple de Kripto para piyasalarında Yükseliş devam ediyor.