Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz tarih verdi! Emekli maaşları ve Asgari Ücrete zam geliyor

Emekli ve Asgari Ücretli çalışana müjdeli haberi Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz verdi! Asgari Ücret ve emekli maaşları o tarihte zamlanacak!

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz tarih verdi! Emekli maaşları ve Asgari Ücrete zam geliyor

Milyonlarca emekli 10 bin TL mahkum edildik diyerek günden günde tepkilerini artırıyor. Emekli ve asgari ücretli çalışana müjdeli haberi Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz verdi. Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret ve emekli maaşları iyileştirmeyle ilgili son dakika konuştu!

Emekli ve Asgari ücretliye müjde!

para1.webp

Seçimler öncesi maaşlara zam gelecek mi, emekli maaşları zamlanacak mı sorusu ülkenin birinci sırasında. Ülkenin 2. adamı olan Yılmaz son dakika emeklilerle ilgili açıklamalar yaptı.

Emeklilerle ilgili adım atacağız!

Seçim öncesi emekli maaşlarına yapılacak zam ve emeklinin alacağı miktarlar merak ediliyor. 2 bin TL'den 3 bin TL çıkartılan bayram ikramiyeleri toplamda 6 bin TL olarak ödense de yine emekliyi memnun etmemişti. Emekli aylık bir ikramiye değil maaşına gelecek zammı düşünüyor. Maaşa gelecek zamla ilgili Yılmaz "Hiç kimsenin şüphesi olmasın diyerek", "Olabildiğince elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konularda adımlar attık. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe, geliştikçe, istikrarımız meyvelerini vermeye devam ettikçe emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere dönük yine aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

"Emekli ve çalışanlar önceliğimiz"

para.webp

Erdoğan'ın açıkladığı bütçe ile ilgili de konuşan Yılmaz, "Bizim önceliğimiz emekli oldu, çalışanlar oldu. Kesinlikle bundan hiçbir tereddüt yok. Bütçemizin içindeki payına bakabilirsiniz. Çalışanların payına, emeklilere yaptığımız aktarmaların sosyal güvenlik sistemine. Ama bir taraftan da şu gerçek tabii, emekli sayımız da oldukça yüksek bir rakama geldi, 16 milyon gibi bir rakama ulaştık. Dolayısıyla burada en küçük attığınız adımın büyük bir yansıması oluyor. Bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artış yapıldı değil mi? Bunun mali yansıması 27 buçuk milyar lira. Tek başına bu atılan adımın mali etkisi 27,5 milyar lira." dedi.

"Nisan ayında emekli maaşlar değişecek"

Konuyla ilgili bir açıklama da Ak Parti Grup Başkanvelili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan gelmşti. Akbaşoğlu, "Emeklilerin aylığını iyileştireceğiz. Meclis'in nisan ayında çalışmalarını başladıktan sonra sizlere duyuracağız" açıklaması sonrası Cevdet Yılmaz'ın da açıklamalarıyla emekli maaşları Nisan ayında iyileşecek gibi görünüyor.