Doların asıl PİK YAPACAĞI tarihi verildi! Elinde 1 Doları bile olan ballı kaymak kar edecek

Elinde dolar olanlar için uzman isimden bomba atıyor geldi. O tarihe kadar sabreden dolardan Ballı kaymak kar edecek.

Doların asıl PİK YAPACAĞI tarihi verildi! Elinde 1 Doları bile olan ballı kaymak kar edecek

Elinde dolar olanlar, Kıyıda köşede dolar birikimi yapanlar yatırımcıların tavsiyelerini yakından takip ediyor. Doları olanlara ve dolar borcu birikenlere ünlü Ekonomist Murat Muratoğlu’ndan önemli açıklama geldi. Elinde dolar olanlar için asıl atak tarihi belli oldu. Ancak dolar borcu olanların da o tarihe kadar kapatmasında yarar var. Peki Dolar TL ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi?

Yatırımını altın dolar ve borsadan yana kullananlar uzman isimlerin tavsiyelerini ve yorumlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Para piyasalarını ilişkin yorumlarıyla yatırımcıya yön veren isimlerden olan Murat Muratoğlu, dolar yatırımcıları için çok önemli açıklamalarda bulundu. Dolar kurunun her geçen gün kendi rekorunu kırdığını belirten Muratoğlu, dolarda şu an için 31.95 seviyelerinin görüldüğünü fakat İlerleyen dönemlerde pik yapacağını belirtti. O güne kadar elinde dolar biriktiren karını Ballı kaymak yiyecek. Peki Dolar ne zaman yükselecek. Dolar kaç TL olacak?

DOLARDA ASIL REKOR TARİHİ BELLİ OLDU

Dolar yorumları ile dikkatleri üzerine toplamaya devam eden isimlerden olan Ekonomist Murat Muratoğlu, dolar kurunun şu anda baskı altında tutulduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl seçim sonuçları açıklandıktan sonra doların uçuşa geçtiğini belirten Muratoğlu, aradan yaklaşık 8 ay geçtiğini ve ekonomi yönetiminin değiştiğini hatırlattı. Faizlerin arttığını ancak doların hala serbest bırakılmadığını belirten Muratoğlu, son bir hafta içinde dolarda bir kalkışma çabası olduğunu ve bunun süreceğini söyledi.

Son gelen verilere göre Merkez Bankası rezervlerinde de bir iyileşme olmadığını belirten Muratoğlu, 7 gündeki rezerv kaybının 6.4 milyar dolara ulaştığını ve seçime hala 3 hafta olduğunu hatırlattı.

DOLAR O TARİHTE REKOR KIRACAK

Dolar kuru ile alakalı yeni tahminlerini de açıklayan Muratoğlu, Özellikle seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte dolarda hareketliliğin yeniden hızlanacağını söyledi. Hükümetin doların yılı 40 lira civarında kapatması için elinden geleni yapacağını ancak bunun mümkün olmadığını da belirten Muratoğlu, özellikle Yıl sonuna kadar sabredenlerin dolardan büyük kar edeceğini dile getirdi.