Emeklilere Cumhurbaşkanından ÇİFTE MÜJDE! Zam ve ikramiye artışı bir arada geliyor

Emekli maaşı alanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çıktığımızda var. Zam ve ikramiye artışı bir arada geliyor. SSK ve bağ-kur emeklisi sevinçten çıldıracak.

Emeklilere Cumhurbaşkanından ÇİFTE MÜJDE! Zam ve ikramiye artışı bir arada geliyor

Emeklilere Cumhurbaşkanından ÇİFTE MÜJDE! Zam ve ikramiye artışı bir arada geliyor!

17 milyon emekli vatandaş yeni bir zam haberi ile sevinmek için pusuda bekliyor. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşması nedeniyle emeklilerin bu yönde umutları son derece yüksekti. Gece yarısı son dakika açıklaması ile emekliye çifte müjde geldi. Zam ve ikramiye artışı bir arada geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden hemen önce yeni zam kararını duyurması bekleniyor. Peki SSK ve Bağ-kur emeklisine ne kadar zam gelecek? Emekli ikramiyesi ne kadar artacak?

Türkiye'deki emekli vatandaşlar için yılbaşında zam oranları belli olmuştu. SSK bağ-kur ve 4C emeklisini fark etmeden tüm emeklilere eşit zam yapıldı ve Maaşlar %49.25 oranında arttı. En düşük emekli maaşına yapılan zam da 2.500 TL olurken yeni en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükseldi. Ancak enflasyon artışının devam etmesi nedeniyle emeklilere bu zam oranları yeterli gelmemişti. O nedenle de emekliler seçim öncesinde yeni bir zam beklentisi içine girdi. SSK bağ-kur ve memur emeklisi, yerel seçim için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunmuştu. Emeklinin beklediği müjdeli duyuru Nihayet geldi.

17 MİLYON EMEKLİYE ÇİFTE ZAM MÜJDESİ GELİYOR

Son dakika haberine göre 17 milyon emekli vatandaşa çifte zam müjdesi geliyor. SSK ve bağ-kur emeklisi için hem maaş zammı hem de ikramiye zammı gündemde. 31 Mart yerel seçimlerine doğru geri sayım devam ederken Sosyal Güvenlik uzmanları ve gazeteciler kulis bilgilerini paylaştı. Son bilgilere göre emekli maaşlarına seçime günler kala bir artış daha yapılacak. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Son dönemlerde çıkan anket sonuçlarını göz önünde bulundurduğu öğrenildi. Yapılan anketlerde emekliye düşük zam yapılması nedeniyle AK Parti'nin %40 civarında emekli seçimini kaybettiği ortaya çıkmıştı.

Henüz emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarına ilişkin bir detay verilmedi. Ancak Sosyal Güvenlik uzmanları bu defa emekliye seyyanen zam geleceğini düşünüyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ YENİDEN ARTABİLİR

Özellikle seçimlerden hemen sonrasını Ramazan Bayramının denk gelmesi nedeniyle bayram ikramiyesi zammı da gündemde. Emekliler bir süredir Bayram ikramiyesinin düşük kalmasına da tepki gösteriyordu. Emeklilerin talebi 5000 TL Ramazan Bayramı 5.000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere 10.000 TL olmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı rakam 3000 TL'de kalınca tepki sesleri de beraberinde gelmişti.

Bir süredir devam eden tepkiler sosyal medyada adeta çığ gibi büyüyor. Bu sebeple bayram ikramiyesi zammının da seçim öncesi açıklanabileceği konuşuluyor. Bayram ikramiyesinin toplamda 10.000 TL'ye yükseltilmesi ve emekliye 3. Maaş gibi ödenmesi gündemde.