En düşük emekli maaşı alanlara müjde! Tarihi zam ile 17.002 TL olacak

En düşük emekli maaşı alanlar için akşam saatlerinde müjde geldi. Tarihi zam yapılacak, yeni en düşük emekli maaşı 17.002 TL olacak. Son dakika haberinin detayları…

En düşük emekli maaşı alanlara müjde! Tarihi zam ile 17.002 TL olacak

En düşük emekli maaşı alanlara müjde! Tarihi zam ile 17.002 TL olacak!

SSK ve Bağ-kur emeklisinin en düşük emekli maaşı Ocak 2024 itibarıyla 10.000 TL olarak belirlenmişti. Ancak en düşük emekli maaşı alanlar için sürpriz bir haber akşam saatlerinde geldi. İYİ Parti, TBMM'ye bir kanun teklifi sunarak en düşük emekli maaşının yükseltilmesini istedi. İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu, meclise sundukları kanun teklifi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki EN DÜŞÜK emekli maaşı artacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-kur emeklisine güzel haber İYİ Parti'den geldi. İYİ parti tarafından TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi ile birlikte en düşük emekli maaşının 17.002 TL'ye yükseltilmesi istendi. İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu, meclise sundukları kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini belirten Kürşat zorlu, bu nedenle hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye ilettiklerini dile getirdi. Peki en düşük emekli maaşına zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı 17.000 TL olacak mı?

EMEKLİ MAAŞLARI YILLAR İÇİNDE ERİDİ

Bugün TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen iyi Parti sözcüsü Kürşat Zorlu, 2023 yılında en düşük emekli maaşının memur maaşı ve asgari ücretle eşdeğer olduğunu dile getirdi. Ancak 2024 itibarıyla bu oranın azalmaya başladığını belirten zorlu, Şu anda en düşük emekli maaşının Asgari ücretin neredeyse yarısı oranında olduğunu dile getirdi. Emekli maaşlarında Yaşanan bu gerilemeye karşı çıkmak ve emekliliğinin derdini Dile getirmek istediklerini belirten zorlu, bu sebeple de TBMM'ye bir yasa teklifi sunduklarını açıkladı.

Hazırladıkları kanun teklifinde en düşük memur emeklisi maaşını da incelediklerini belirten Zorlu, en düşük memur maaşında %200'ün üzerinde bir artış olduğunu ancak SSK ve bağ-kur emeklisinin bu artışı alamadığını dile getirdi.

EMEKLİYE SES OLMAK İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

Kürşat Zorlu, açıklamasının devamında TBMM'deki işlevsizlik ve atalete de vurgu yaptı. Mecliste emeklinin sorununu dile getiren kimsenin olmadığını belirten Kürşat Zorlu, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda sessiz kaldığını iddia etti. Hükümetin emeklerinin sesini duyması gerektiğini belirten Zorlu, Bu sebeple de emekliye ses olmak istediklerini ifade etti.

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN

İYİ parti tarafından Meclise sunulan yeni teklif en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini öngörüyor. Ekonomik anlamda zorluk çeken emeklilerin bu düzenleme ile birlikte rahat bir nefes alacağı tahmin ediliyor. Kanun teklifi ile birlikte emekli maaşlarına %200'ün üzerinde bir artış yapılması söz konusu olacak. İYİ parti tarafından kanun teklifi TBMM'ye sunuldu ancak meclis şu anda tatilde. Yerel seçimlerin ardından yeniden çalışmaya başlayacak olan mecliste görüşmelerin emekli zammı üzerinden başlaması bekleniyor.