Fitch Türkiye kararı ile 12 yıl sonra bir ilk yaşandı! Bakan Şimşek’ten yorum geldi

Fitch Ratings’ten Türkiye’ye 12 yıl sonra not artışı geldi. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti. Bu gelişmeye kayıtsız kalamayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten konuyla ilgili ilk yorum geldi.

Fitch Türkiye kararı ile 12 yıl sonra bir ilk yaşandı! Bakan Şimşek’ten yorum geldi

Türkiye’nin kredi notunu B2’den B+’ya yükselten Fitch Ratings, not görünümünü de durağandan pozitife çıkardı. Bu önemli gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. 12 yıl sonra gelen not artışıyla ilgili yorumda bulunan Bakan Şimşek, ‘’Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu’ ifadelerine yer verdi.

FITCH TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTTİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ile ilgili raporunu yayınladı. Bugün yayınlanan raporda Türkiye’nin kredi notunun yükseldiği görüldü. Bu gelişme ile tam 12 yıl sonra not artışı geldi. Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B2’den B+’ya yükseltti ve not görünümünü de durağandan pozitife çıkardı. Bu önemli gelişme sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten de açıklama geldi.

fitch-turkiye-karari-ile-12-yil-sonra-bir-ilk-yasandi-bakan-simsek-ten-yorum-geldi-001.jpg

BAKAN ŞİMŞEK: SOMUT SONUÇLAR ÜLKE KREDİ NOTUMUZA DA YANSIDI

Tam 12 yıl sonra gelen bu not artışına dair yorumda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan programın somut sonuçlarının ülke kredi notuna yansıdığını söyledi. Türkiye’nin kredi notunun yükselmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, ‘Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu başarıya kayıtsız kalamayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü de pozitife çevirdi. Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu.’ dedi

fitch-turkiye-karari-ile-12-yil-sonra-bir-ilk-yasandi-bakan-simsek-ten-yorum-geldi.jpg

YILIN İKİNCİ YARISINI İŞARET ETTİ

Ekonomideki olumlu gelişmelerin devam edeceğine vurgu yapan Bakan Mehmet Şimşek, ‘Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir.’ notunu da ekledi.