İLAVE EMEKLİ ZAMMI Son Dakika! Sürpriz Ek Zam Belli Oldu, Yol Haritası Çıktı

Son dakika ilave emekli zamlı takvimi açıklandı. Emekliye sürpriz ek zam belli oldu rakam ortaya çıktı. İşte emekliye ilave zam yol haritası…

İLAVE EMEKLİ ZAMMI Son Dakika! Sürpriz Ek Zam Belli Oldu, Yol Haritası Çıktı

Emekliye ilave zam son dakika gelişmesi Az önce duyuruldu. TBMM'nin ilk gündem maddesi emekli maaşlarına yapılacak iyileştirme olacak. Emekliye verilecek ek zam için formüllerde ortaya çıkmaya başladı. Milyonlarca emekli için masada birçok formül var. Emekliye ek zam TBMM tarihi ve yol haritasına ilişkin son gelişmeler aktarıldı. Peki emekliye ilave zam ne zaman gelecek? Emekliye ek zam ne kadar olacak?

15.4 milyon emekli vatandaş, seçim öncesi ilave zam beklentisi içindeydi. Ancak AK Partili üst düzey isimler tarafından yapılan açıklamalarla birlikte seçim zammı kapıları kapanmış oldu. AK Parti grup başkanı Muhammet Emin Akbaşoğlu Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak emekliye ek zam için seçim sonrasını işaret etti. Emekliler için bir dizi düzenlemenin Yolda olduğunu belirten Akbaşoğlu, Seçimden sonra TBMM'nin çalışmaya başlaması ile birlikte ilk Gündem maddesinin emekliler için düzenlemeleri olacağını duyurdu. Peki emekliye ilave zam ne kadar olacak ne zaman gelecek? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Emekliye sürpriz ek zam yol haritası belli oldu.

EMEKLİYE İLAVE ZAM NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye'deki milyonlarca emekli vatandaş Ocak 2024'te aldıkları maaşların yetersiz kaldığını belirterek hükümetten ilave zam beklemeye başlamıştı. Özellikle 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde emekli maaşlarına iyileştirme yapılması talep ediliyordu. Ancak hükümet bu taleplere kapıları kapattı. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti grup başkan vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu bir açıklama yaparak emekliye seçim öncesi ek zam olmayacağını duyurdu. Akbaşoğlu emekliye ek zam için seçim sonrasını işaret etti.

emekli-ek-odeme-2-001.jpg

EMEKLİYE TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılında emekli yılı olarak ilan ettiğini hatırlatan Akbaşoğlu, emekliye temmuz zammı için çalışmaların şimdiden başladığını duyurdu. Sosyal Güvenlik uzmanları da emekliye yönelik çalışmalar için Masadaki formülleri aktardı. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon verisi doğrultusunda emekli maaşlarına ilave zam yapılacak. Yapılacak olan ilave zaman için 2 aylık veri Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmıştı. Bu verilere bakıldığında emekli maaşlarına ilave zam konusunda şimdiden %11.53'lük zam oranı kesinleşmiş oldu. Bu oranın Temmuz ayına kadar %25'e kadar yükselmesi bekleniyor.

asgari-ucrete-ara-zam-2-003.jpg

EMEKLİ ZAMMINA REFAH PAYI DA EKLENECEK

Emekliye refah payı zammı konusunda bazı tereddütler vardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek refah payının kaldırılmasını istemişti. Ancak gelen son bilgilere göre emekli maaşı zammına refah Payı da eklenecek nokta Böylelikle Temmuz ayında emekli maaşlarına yine yüksek zam yapılacak. Sosyal Güvenlik uzmanlarının emekli maaşı zammı konusunda ilk tahminleri ise %35 oldu. Enflasyon ve refah Payı ile birlikte emekli maaşlarına temmuzda en az %35 zam yapılması öngörülüyor.

emekli-ek-ikramiye-1-001.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15.000 TL'YE ÇIKABİLİR

Emekli maaşlarına temmuz zammı ile birlikte en düşük emekli maaşı da güncellenecek. Sosyal Güvenlik uzmanlarının Temmuz ayı en düşük emekli maaşı tahminleri ise 14.000 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor.