PTT yardımı açıklandı! Tek şartla 5.330 TL destek ödemesi her ay yatacak

PTT'den yardım ödemesi 2024 yılında da sürüyor. Başvurusunu yapanlara çocuk yardımı verilecek. E-devlet Üzerinden tek tuşuna başvuru yaparak 5330 TL yardım alabilirsiniz.

PTT yardımı açıklandı! Tek şartla 5.330 TL destek ödemesi her ay yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ve destek ödemeleri 2024 yılında da aralıksız olarak devam ediyor. Dar gelirli ihtiyaç sahibi kişiler başvurularını yaparak devletten yardım ödemesi alabiliyor. Maddi anlamda ailelerin yükünü hafifletmeyi hedefleyen aile Bakanlığı, çocuk sahibi olan ailelere de çocuk yardımı ödemesi veriyor. PTT üzerinden yapılan ödemelere başvurular ise e-devlet'ten T.C kimlik numarasıyla gerçekleşiyor. SED yardımı olarak bilinen çocuk yardımı ödemeleri için detaylar belli oldu. Hemen başvurunuzu yaparak 5330 TL çocuk başına yardım ödemesi alabilirsiniz. Ödemeler 12 ay boyunca her ay yatıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl olduğu gibi 2024 yılında da binlerce liralık sosyal yardım ve destek ödemesi hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Özellikle çocuklu aileleri çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaları, giderlerini daha rahat üstlenmeleri amacıyla SED yardımı ödemesi veriliyor. SED ödemesi genellikle çocuk yardımı olarak da biliniyor ve çocuk başına yapılıyor. Çocukların eğitim kademesine göre değişen yeni yardımlar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru şartlarını da güncelledi. Çocuk yardımı ödemeleri ile ilgili detaylar haberimizde…

DEVLETTEN ÇOCUK BAŞINA SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ

Devlet tarafından verilen SED ödemesi, çocuk sayısına göre değişiyor. Ödemeler Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere kriterleri taşımaları durumunda çocuk başına yapılıyor. 2024 yılı için ortalama rakam 5.330 TL oldu. Maddi anlamda zorluk çeken sıkıntı çeken ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla verilen sed yardımı ödemeleri, E-devlet üzerinden başvuran ailelere tanımlanıyor. Başvuru şartları arasında ise aile içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması ve okula giden çocuğun bulunması şartı oluyor.

SED ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Çocuk sahibi aileleri SED yardımı almak için başvuru işlemlerini e-devlet aracılığı ile yapabiliyor. T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet girişi yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan Aile ve Sosyal Yardım formunu doldurmak gerekiyor. Formu dolduran aileler, kısa süre içinde onay mesajının gelmesiyle birlikte sosyal yardım ödemelerini alabiliyor. E-devlet kullanmayanlar ise T.C kimlik kartları ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek başvuru yapabiliyor.

ÖDEMELER PTT'DEN YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Tüm sosyal yardım ödemeleri PTT üzerinden yapılıyor. PTT'ye giderek ödeme almak için T.C kimlik kartınız ve yardım aldığınız çocuğun kimlik kartının yanınızda olması gerekiyor. Yine sosyal yardım ödemesi almak için Ziraat Bankası IBAN numaranız varsa başvuru esnasında bu numarayı da vererek başvuru yapabilirsiniz.