Seçime Günler Kala Asgari Ücrete 2. Zam Sürprizi! Tarih ve Rakam Belli Oldu

Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Seçime günler kala belli oldu. Asgari ücret zammı tarih ve rakam belli oldu.

Seçime Günler Kala Asgari Ücrete 2. Zam Sürprizi! Tarih ve Rakam Belli Oldu

Seçime Günler Kala Asgari Ücrete 2. Zam Sürprizi! Tarih ve Rakam Belli Oldu!

Asgari ücrete 2. zam gelecek mi? 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru geri sayım sürerken milyonlarca çalışanın gündeminde asgari ücrete ara zam konusu var. Özellikle yılın ilk 2 aylık döneminde enflasyon rakamının beklentinin üstünde çıkması ile birlikte asgari ücrete 2. Zam beklentileri de yoğunlaştı. 8 milyona yakın Asgari ücretli çalışan geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek hükümetten seçim zammı istedi. Peki seçim öncesi asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı?

2024 yeni asgari ücret Aralık ayında yapılan asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları sonucunda açıklanmıştı. Yaklaşık 8 Milyon çalışanı doğrudan tüm Türkiye'yi ise Dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret zammı belli olmuş yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında asgari ücrete ilave zam için gerek kalmayacağını söylemişti. Ancak şu ana kadar açıklanan 2 aylık enflasyon verisi beklentinin üstüne çıktı. Bu sebeple de milyonlarca Asgari ücretli çalışan ilave zam beklemeye başladı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi asgari ücrete ara zam beklentileri son derece yüksek. Peki asgari ücrete ek zam gelecek mi? AK Partili en yetkili isim açıkladı. İşte asgari ücrete 2. zam son dakika gelişmeleri…

asgari-ucrete-ara-zam-1.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ 2024?

Ocak ve Şubat ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Geçtiğimiz günlerde açıklandı. Enflasyon yılın ilk 2 ayında beklenenin üstünde çıktı. Bu sebeple de asgari ücrete ara zam konusu bir kez daha gündeme geldi. Yaklaşık 8 Milyon asgari ücretle çalışan hükümetten ilave zam bekliyor. Son günlerde bu konuda çağrılar giderek artarken yerel seçim öncesi asgari ücret zammı yapılması isteniyor.

Asgari ücrete 2. Zam gelecek mi gelmeyecek mi soruları gündeme gelirken AK Partili muhammet Emin Akbaşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu seçim öncesi için zam kapılarını kapatırken emekli ve çalışanların alım gücünü arttıracak değerlendirmeleri seçim sonrasında paylaşacaklarını söyledi.

SOSYAL GÜVENLİK UZMANLARINDAN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM İDDİASI

Ocak ve Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası Sosyal Güvenlik uzmanlarından da asgari ücrete ara zam iddiası geldi. Enflasyon rakamlarının yükselmesi nedeniyle asgari ücretlilerin mağdur olduğunu belirten Sosyal Güvenlik uzmanları, bu sebeple hükümetin seçimden sonra bir hamle yapmasının muhtemel olduğunu düşünüyor. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre asgari ücrete yaklaşık 3000 TL'lik bir ara zam yapılacak. Bu durumda yeni asgari ücret 20 bin TL'ye yükselecek.

asgari-ucrete-ara-zam-2.jpg

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRET ZAMMI YAPILABİLİR

Sosyal güvenlik uzmanlarına göre enflasyon Önümüzdeki 6 aylık süreçte düşmeyecek. Bu sebeple asgari ücretliye yılbaşında yapılan zam enflasyon karşısında eriyecek. Hükümetin de buradan yola çıkarak asgari ücrete bir ara zam daha yapacağı konuşuluyor. Asgari ücrete beklenen zam ise Temmuz ayında gelecek.