SSK ve Bağ-Kur emeklisine öyle bir müjde var ki EK ZAM bile yanında hiç kalacak

SSK ve bağ-kur emeklisine müjde gibi müjde var. hatta bu Müjde emekliye o kadar çok sevindirecek ki ek zammı bile unutturacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklisine öyle bir müjde var ki EK ZAM bile yanında hiç kalacak

Türkiye'deki milyonlarca emekli maaşı alan vatandaş 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerden önce bir zam haberi bekliyordu. Tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği mitinglere çevrilmiş bir müjde beklenmişti. Ancak seçim öncesi emekliye zam açıklaması gelmedi. 17 milyona yakın emekli vatandaş da Bu sebeple büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Fakat emekli maaşı alanları sevindirecek yeni bir haber var. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekliye öyle bir müjde verdi ki emekliler ek zammı unutacak. Peki emekliye yeni Müjde ne? Emekli maaşı alanlara sürpriz açıklama ne?

Seçim öncesi emekliye zam var mı yok mu sorusu yanıt buldu. ne yazık ki yerel seçimlerden önce bir müjde gelmedi. artık seçime sadece 2 gün kaldı ve emeklinin zam umutları da yavaş yavaş tükenmeye başladı. seçim öncesi zam yok. Ancak seçim sonrası için bomba bir iddia gündemde. SGK uzmanı Özgür Erdursun seçim sonrasını işaret ederek intibak zammına dikkat çekti. Peki emekliye intibak zammı ne zaman gelecek? Emekliye ne kadar intibak zammı yapılacak?

emekli-maas-zammi-2-001.jpg

YENİ İNTİBAK YASASIYLA EMEKLİLERE MÜJDE: MAAŞLARDA KALICI İYİLEŞTİRME!

2024'te gerçekleşen yüzde 49.25'lik zamla en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseltilmiş olsa da, emeklilerin zam beklentileri karşılanmamıştı. Ancak, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan gelen haber, milyonlarca emeklinin yüzünü güldürebilir. Erdursun, emekliler için seyyanen zam beklerken, hükümetin emekli maaşlarında kalıcı bir iyileştirme sağlayacak yeni bir intibak yasası üzerinde çalıştığını duyurdu.

emekli-maas-zammi-1-001.jpg

KALICI ÇÖZÜM: İNTİBAK YASASI

SGK Uzmanı Erdursun, hükümetin emekli maaşlarında yapılan düzenlemelerle, en düşük emekli aylığını tamamen kaldırmayı planladığını ifade etti. Bu yeni yasa, emekli maaşlarının prim gün sayısına göre artırılmasını öngörüyor, böylece "kök aylık" meselesine kalıcı bir çözüm getirilecek. Erdursun'a göre bu düzenleme, emekliler için büyük bir rahatlama sağlayacak.

TEMMUZ'DA BEKLENEN ZAM

Erdursun, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak yüzde 25 ila 30 arasındaki zam beklentisiyle beraber, emekli maaşlarının da benzer oranlarda artırılmasının mümkün olabileceğini belirtti. Ancak bu durumda bile en düşük emekli aylığının 10 bin TL seviyesinde kalacağını vurguladı.

emekli-maas-zammi-3-001.jpg

EMEKLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK DÜZENLEME

Erdursun, intibak yasasının getireceği düzenlemeyle, emekli aylıklarının güncelleneceğini ve en düşük maaş veya tamamlanan aylık gibi sorunların ortadan kalkacağını söyledi. 2000 yılı öncesi ve sonrası emekliler arasındaki gelir adaletsizliği uzun zamandan beri gündemdeydi. Bu sebeple de emekliler intibak zammı bekliyordu. Türkiye Emekliler Derneği de daha önce defalarca böyle bir girişimde bulunmuş intibak yasası çıkması için hükümete çağrı da yapmıştı. Yaklaşan yerel seçimler öncesine intibak yasası yetişmedi ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun seçimden hemen sonra düzenlemenin hayata geçeceğini düşünüyor.