Tarih belli oldu akaryakıtta ÇILGIN İNDİRİM yolda! Araç sahiplerinin yüzü gülecek

Araç sahiplerinin yakından takip ettiği ve her gün hem zam hem de indirim haberleri için araştırmalarda bulunduğu akaryakıt fiyatlarında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor.

Tarih belli oldu akaryakıtta ÇILGIN İNDİRİM yolda! Araç sahiplerinin yüzü gülecek

Bilindiği gibi brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Bu dalgalı seyirle birlikte benzin ve motorin fiyatları da zam ve indirim haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bir düşen bir çıkan akaryakıt fiyatlarındaki son durum araştırılıyor. Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber bu gece yarısında geliyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 17 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. İndirim haberiyle birlikte İstanbul ve Ankara’da motorinin litresi ne kadar olacak şeklinde araştırmalar başladı. İşte tüm detaylar…

MOTORİNE DEV İNDİRİM YOLDA

Araç sahiplerinin gözü ve kulağı akaryakıt fiyatlarında. Tabelada değişim var mı, fiyatlar arttı mı düştü mü şeklinde araştırmalar sürerken zam ve indirim haberleri de yakından takip ediliyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler sonrasında araç sahipleri motorin ve benzin fiyatlarını yakın takibe aldı. Gözler akaryakıt tabelalarında. Gün gün takip edilen benzin ve motorin fiyatlarında değişiklik var mı merak edilirken araç sahiplerini sevindirecek indirim haberi geldi. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 17 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

tarih-belli-oldu-akaryakitta-cilgin-indirim-yolda-arac-sahiplerinin-yuzu-gulecek.jpg

BU GECE YARISI POMPAYA YANSIYACAK

Motorinde beklenen indirim bu gece yarısı pompaya yansıyacak. Motorindeki 1 lira 17 kuruşluk indirimin ardından İstanbul ve Ankara’da motorinin litresi ne kadar olacak merak ediliyor. Pompaya yansıyacak olan indirimle birlikte İstanbul’da motorinin litresi 40 lira 99 kuruş, Ankara’da ise motorinin litresi 41 lira 88 kuruştan satılacak.

tarih-belli-oldu-akaryakitta-cilgin-indirim-yolda-arac-sahiplerinin-yuzu-gulecek-001.jpg

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıtta zam ve indirim haberleri yakından takip edilirken akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı da merak edilenler arasında. Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineleri tarafından hesaplanmaktadır. Yapılan bu hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanmakta olan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmektedir.