41 ilde eş zamanlı narkotik operasyonu: 434 kişi gözaltına alındı

Emniyet genel müdürlüğü tarafından 41 ilde peş peşe narkotik operasyonu düzenlendi. Eş zamanlı olarak jandarma genel komutanlığı da 12 ilde uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi.

41 ilde eş zamanlı narkotik operasyonu: 434 kişi gözaltına alındı

Emniyet genel müdürlüğü 41 jandarma genel komutanlığı ise 12 ilde uyuşturucu madde operasyonu gerçekleştirdi. “narkoçelik-9” adı verilen operasyonlar kapsamında 1 ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilirken 387.000 adet uyuşturucu hap yakalandı. Operasyonlarda 434 zehir taciri ve sokak satıcısı ise gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak yurt genelinde düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, emniyet genel müdürlüğü tarafından 41 ilde jandarma genel komutanlığı tarafından 12 ilde eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini duyurdu. “narkoçelik-9” operasyonları kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, yüklü miktarda da uyuşturucu madde ele geçirildi.

434 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar kapsamında bir ton 43 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirtirken 387.000 adet uyuşturucu hap yakalandığını duyurdu. Ayrıca operasyonlarda 434 zehir taciri de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyette işlemleri devam ediyor. Uyuşturucu maddelere ise imha edilmek üzere el konuldu.