Biraz Rötar Yaptı Ama GELİYOR! İşte İstanbul İçin Lapa Lapa Kar Tarihi

İstanbulluların kar beklentisi yavaş yavaş bitiyordu ki güzel haber geldi. Biraz rötar yaptı ama kar yağışı geliyor. İstanbul için lapa lapa kar tarihi verildi.

Biraz Rötar Yaptı Ama GELİYOR! İşte İstanbul İçin Lapa Lapa Kar Tarihi

Türkiye, yaz aylarını sıcak ve kurak bitirdikten sonra kış aylarında da beklediği yağışlarla bir türlü buluşamadı. Özellikle Mega Kent İstanbul'da kar yağışının bir türlü gelmemesi Yaz ayları içinde endişeleri arttırdı. Ancak biraz rötarlı da olsa kar yağışı için tarih verildi. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağışı var mı? İşte İstanbul için lapa lapa kar tarihi…

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle Bu kış İstanbul için son derece sıcak ve kurak geçti. İstanbullular kar yağışı Beklerken büyük hayal kırıklığı yaşadı. Şubat ayının son günlerinde bile beklenen kar yağışı gelmezken neredeyse hiç yağmur da yağmadı. Fakat mart kapıdan baktıracak. İstanbulluların beklediği kar yağışı sürprizi Mart ayında geliyor. Son dakika haberi ile İstanbul için kar yağışı müjdesi duyuruldu. Peki İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar tarihi ne zaman?

İSTANBUL'DA MART AYINDA GÖZ GÖZÜ GÖRMEYECEK

İstanbul hava durumu hala mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Hava sıcaklıkları kış aylarına rağmen oldukça yüksek ilerlerken perşembe ve cuma günleri İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Cumartesi günü ise İstanbul'da yağış görülecek. Pazar ve pazartesi Sabahları için İstanbul'a dondurucu soğuk uyarısı var. Salı gününden itibaren ise yağışlar yeniden kendini gösterecek. İstanbul'da mart ayı Bol Bol yağışlı geçecek.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu hafta sonuna kadar İstanbul'da sıcak hava etkisini göstermeye devam edecek. Mart ayı ile birlikte ise İstanbul için şartlar sil baştan değişiyor. Mart ayında yağışlar gelecek. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi meteoroloji laboratuvarı başkanı Adil Tek, İstanbulluların beklediği güzel haberi duyurdu.

Mart ayının da sıcaklık rekorları ile geçeceğini belirten Adil tek, sadece sıcaklıkların değil İstanbul'da yağışlarında artacağını söyledi. Meteoroloji uzmanı Adil tek, Mart ayında sıcak gün sayısının soğuk gün sayısından fazla olacağını fakat soğuk havalarında dondurucu soğuk şeklinde görüleceğini dile getirdi.

İstanbul'a kar yağacak mı sorusuna da yanıt veren Adil Tek, 8 Mart gibi Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nde kar yağışının görülebileceğini söyledi. Mart ayının ilk 10 gününde de İstanbul'da yüksek kesimlerde kar yağışının etkisini göstermesi yüksek ihtimal gibi görülüyor.

BU YAZ DAHA DA SICAK OLACAK

Tüm Türkiye geçtiğimiz yıl aşırı sıcaklarla adeta yanıp kavrulmuştu. Ancak meteoroloji uzmanı Adil Tek bir de kötü haber verdi. İstanbul'da şu an için barajlarda doluluk oranının %70'lere kadar yükseldiğini belirten Adil tek, Mart ayında ciddi bir artış beklediklerini söyledi. Yaz ayları içinde bir uyarı yapan Adil Tek, geçtiğimiz yıla göre bu yazın daha da sıcak olacağını söyledi.