4 Mayıs Resmi Gazete'de yayımlandı! Akaryakıt fiyatları için 15 Mayıs kritik tarih

4 Mayıs Resmi Gazete'de yayımlanan kararla akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor.

4 Mayıs Resmi Gazete'de yayımlandı! Akaryakıt fiyatları için 15 Mayıs kritik tarih

Akaryakıt fiyatları ile ilgili araç sahiplerine ilgilendiren kritik gelişime son dakika açıklandı. EPDK tarafından alınan kararlar doğrultusunda 15 mayıs'tan itibaren akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başlayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan yeni karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Akaryakıt fiyatları için 15 mayıs'tan itibaren kritik süreç başlıyor. EPDK, yeni kararına göre vmax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemini başlatıyor.

EPDK tarafından Mart ayında resmi internet siteleri üzerinden yapılan açıklamada akaryakıt fiyatları ile ilgili önemli bir düzenleme geleceği bildirilmişti. O düzenlemeye iyileşeyim karar resmi gazetede yayınlandı. 15 mayıs'tan itibaren akaryakıt fiyatları ile ilgili yeni dönem başlıyor.

TEK FİYAT UYGULAMASINA GEÇİLECEK

EPDK tarafından alınan ve resmi gazetede yayınlanan karar doğrultusunda artık aracın performansını arttırdığı iddiası ile vmax, Vpro gibi ifadeler kullanılarak Yüksek fiyat ile satışa sunulan benzin ve motorin için tek fiyat uygulaması devreye alındı. Bu ifadeler akaryakıt firmaları tarafından artık kullanılamayacak. Kullanılsa bile fazla fiyat uygulaması yasaklandı.

Resmi gazetede yayınlanan EPDK kararı 15 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olacak. Kararda, akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda ifade farkı olsun ya da olmasın fiyat farkı uygulanamayacağı bildirildi. Fiyat farkı uygulanan akaryakıtların sadece tüketicilerin talebi doğrultusunda ihtimal edilebileceği de karar içerisinde yer aldı.