Yüksek emekli maaşı formülü açıklandı! SSK, Bağ-Kur, 4C fark etmez

SSK, bağ-kur ve 4c'li çalışanlar için yüksek emekli maaşı alma formülü ortaya çıktı. Emekli maaşını arttırmak isteyenler hemen bunları yapsın.

Yüksek emekli maaşı formülü açıklandı! SSK, Bağ-Kur, 4C fark etmez

SSK ve bağ-kur'lu çalışanlar gibi 4C’li çalışanlar da emekli oldukları süreçte yüksek maaş almak istiyor. Emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen emeklilik şartlarını yerine getirmek gerekiyor. Sigorta başlangıç tarihi, prim ödeme gün sayısı, yaş şartı aranan şartlar arasında bulunuyor. Her yıl 2 defa SSK ve bağ-kur emeklileri için maaş zammı yapılıyor aynı şekilde 4c’li Emeklilerin de Toplu sözleşme ile maaşları artıyor. Fakat emeklilik hayatında daha yüksek bir refah düzeyine sahip olmak isteyenler emekli maaşını arttırmanın yollarını merak ediyor. Çalışma hayatı sırasında bazı Detaylara dikkat ederek daha yüksek emekli maaşı almak mümkün.

Emeklilik, milyonlarca çalışanın en önemli planları arasında yer alıyor. Uzun yıllar süren çalışma hayatını tamamlamak ve emekli olmak isteyenler aynı zamanda yüksek emekli maaşı almanın yollarını da araştırıyor. Emeklilik sürecinde daha yüksek maaş almak için çalışma hayatı sırasında bazı Detaylara dikkat etmek gerekiyor. Peki emekli maaşını nasıl arttırabilirsiniz? Yüksek emekli maaşı almanın formülleri neler?

EMEKLİ MAAŞINI YÜKSELTMEK İSTEYENLER BUNLARI YAPSIN

Eğer emeklilik hayatınızda daha yüksek maaş almak istiyorsanız Çalışma hayatı sırasında bazı hususlara dikkat etmenizde yarar var. Emekli olmak için sigorta başlangıç tarihi, yaş ve ödenen prim miktarı büyük önem taşıyor. Ancak yüksek emekli maaşı almak için de yine dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var.

Özellikle çalışma hayatınızın son 10 yılında çalıştığınız kurum son derece önemli. Eğer bağ-kurlu olarak çalışıyorsanız son 10 yılı SSK'lı olarak çalışmanız daha yüksek emekli maaşı almanıza yardımcı olacaktır.

Aynı zamanda aldığınız maaş üzerinden prim yatırılması da emekli maaşınızı arttırmak için önemli bir formüldür. Yani asgari ücretten değil de aldığınız maaş üzerinden prim ödemesi yapılıp yapılmadığını düzenli olarak kontrol etmenizde fayda var.

Çoklu iş yerlerinde çalışanlar ise prime esas Kazancı mutlaka göz önünde bulundurmalı.

Yine emeklilik dilekçesi verdiğiniz sırada tahsis formunu eksiksiz olarak doldurmanızda fayda var. Tahsis formu bilgilerinde evli ya da bekar olup olmadığınız, bakmakla yükümlü olduğunuz kişi olup olmadığı önemlidir.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşın maaşı her yıl ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki defa güncelleniyor. 6 aylık enflasyon oranları göz önünde bulundurularak emeklilere maaş güncellemesi yapılıyor. Emekli maaşı hesaplaması ise, kök maaş üzerinden gerçekleşiyor. E-devlet girişi yaparak emekli maaşı hesaplama formüllerini öğrenebilir kök maaşınızı rahatlıkla hesaplama aracı üzerinden hesaplayabilirsiniz.