Emekliye ŞOK! Maaşlardan 5000 TL Kesilecek

Son dakika haberi. Emekliye şoke eden haber geldi. Maaşlardan 5000 TL kesinti yapılacak. Milyonlarca emekliyi yıkacak son dakika gelişmesi…

Emekliye ŞOK! Maaşlardan 5000 TL Kesilecek

Emekliye ŞOK! Maaşlardan 5000 TL Kesilecek!

Emekli maaşı alan 17 milyon vatandaş kıt kanaat geçinmeye çalışırken bir kötü haber daha geldi. Büyük oyun ortaya çıktı. Emekli maaşlarından kesinti yapılacak. SGK uzmanı İsmail Sevinç, milyonlarca emekliliği şoke edecek Haberi duyurdu. Tüm emeklilerin maaşından 5.000 TL eksilecek. İşte 4A 4B 4C emeklisi için Soğuk duş etkisi yaratan haberin detayları…

SGK uzmanı İsmail Sevinç’ten emekliler üzerinde şok etkisi yaratacak bir son dakika haberi geldi. Emekli maaşları Üzerinde büyük bir oyun oynandığını açıklayan Sevinç, her şeyi tek tek Deşifre etti. Emekliler yıl sonunda büyük hayal kırıklığı yaşayacak. Çünkü emekli maaşlarından 5.000 TL kesinti yapılacak. Peki emekli maaşları neden kesilecek? Tüm emeklilerin maaşı kesilecek mi?

emekliye-sok-maaslardan-5000-tl-kesilecek-1.jpg

EMEKLİYE ŞOK ETKİSİ YARATACAK KÖTÜ HABER GELDİ

Türkiye'de emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşa Ocak ayında yüzde 49.25 oranında zam yapılmış aynı zamanda en düşük emekli maaşı da 10.000 TL olarak belirlenmişti. Fakat emekli maaşlarına yapılan zam kök maaş üzerinden uygulandığı için milyonlarca emeklinin maaşı 10.000 TL olarak kaldı. Bu sebeple zaten bir süredir tepkiler vardı. Ancak bir kötü haber daha geldi. Emekliler yine büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalacak.

emekliye-sok-maaslardan-5000-tl-kesilecek-2.jpg

SGK UZMANI BÜYÜK OYUNU DEŞİFRE ETTİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç emekli maaşları üzerinde oynanan büyük oyunu Deşifre etti. En düşük emekli maaşı alan emekliler için önemli açıklamalarda bulunan Sevinç, son 3 ayda emeklinin cebindeki 10.000 TL'nin enflasyon karşısında yüzde 15 oranında değer kaybettiğini dile getirdi. Temmuz ayındaki maaş artışına ve enflasyon artışına işaret eden Sevinç, yıl sonunda emekliden kesilen rakamın 5.000 TL olacağını ifade etti.

emekliye-sok-maaslardan-5000-tl-kesilecek-3.jpg

EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

2024 mart ayı itibarıyla yapılan araştırmaların sonuçlarına göre Türkiye'de açlık sınırı 16.646 TL oldu. Yoksulluk sınırı ise rekor bir rakama ulaşarak 57.578 TL olarak açıklandı. Emekli maaşları açlık sınırının çok altında kalırken geçim derdine düşen vatandaşlar yeni zamları yakından takip ediyor.

Emekli maaş zamları ise enflasyona göre hesaplanıyor. Enflasyonun artışı beraberinde hayat pahalılığını getirirken bir yandan buna bağlı maaş alan emeklilere bir yandan da maddi yük oluşturuyor. Emekliye temmuzda beklenen maaş zammının yüzde 25-30 civarında olacağı tahmin ediliyor.

SGK uzmanı İsmail Sevinç en düşük emekli maaşının ise 12.000 TL ya da 13.000 TL olmasını Beklediğiniz ile getirdi. Ancak emekliye maaş dışında görünmeyen bir Buzdağı da yük oluyor.

SGK uzmanı İsmail Sevinç açıklamasında emeklinin yıl sonunda maaşının 10.000 liraya getirilmesi halinde 5000 lira düşeceğini ifade etti. Yani en düşük emekli maaşının artmaması durumunda emeklinin yoksulluğu daha da derinleşecek.

Sevinç kök maaşı 8000 TL ve altında olan emeklilerin temmuz ayında gelen zamlardan olumlu etkilenmeyeceğini belirterek en düşük emekli maaşı zammı yapılmaması halinde hala 10.000 TL maaş almaya devam edeceklerini ifade etti. Şu anda kök maaşı 10.000 TL olan emekliler ise yüzde 25 zam gelmesi durumunda 12.500 TL almaya başlayacak. Bu rakamlar yine açlık sınırının çok altında olmaya devam edecek.