EYT'siz erken emeklilikte şifre belli oldu! 3600-4800 günle yaş şartsız emeklilik

EYT’siz erken emeklilik fırsatları çalışan milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip ediliyor. SGK uzmanı erken emeklilikte yeni şifreyi açıkladı. Yaş şartsız 3600-4800 günle emeklilik fırsatı haberimizde…

EYT'siz erken emeklilikte şifre belli oldu! 3600-4800 günle yaş şartsız emeklilik

Erken emeklilik günümüzde milyonlarca çalışanın en büyük hayali. Fakat emeklilik planlamasına doğru yapmadığınız sürece bu hayale ulaşmak mümkün değil. O sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu, tarafından açıklanan düzenlemeleri yakından takip etmek bilinçli adımlar atmak büyük önem taşıyor. Son olarak EYT yasası ile birlikte 5 milyondan fazla vatandaş erken emeklilik hayaline kavuşma fırsatı bulmuştu. Fakat EYT'yi kaçıranlar da yeni formülleri merakla takip ediyordu. SGK uzmanı EYT'siz erken emeklilik şifresini açıkladı. Peki kimler EYT'siz emekli olabilir? Yaş şartı olmadan erken emeklilik detayları ve merak edilenler haberimizde…

Erken emeklilik Türkiye'de SSK bağ-kur ve 4c’li olarak çalışan milyonlarca kişinin en büyük hayali. Ancak emekli olabilmek için bazı Şartları yerine getirmek gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Bazı özel durumlarda esnek emeklilik fırsatları sunabiliyor. Fakat bu fırsattan faydalanmak için de mutlaka SGK tarafından aranan şartlara uygun olmak gerekiyor. Özellikle sigorta başlangıç tarihi ve ödenilen prim gün sayısı erken emeklilik için kritik faktörler oluyor.

eyt-siz-erken-emeklilik-1.jpg

10 YILLIK SİGORTASI OLANA ERKEN EMEKLİLİK ŞANSI GELDİ

Erken emeklilik hayali kuranlar için Sosyal Güvenlik uzmanları şifreleri açıkladı. Özellikle 3600 ila 4800 günden emekli olmak isteyenlerin 10 yıl sigortalılık süresini doldurmaları yeterli oluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 10 yıl sigortalılık süresini dolduran vatandaşlara yaştan emeklilik fırsatı sunuyor. Prim günü yetersiz olan ancak yaş itibarı ile birim tamamlama şansı olmayan vatandaşlar bu fırsat sayesinde erken emeklilik hakkı elde edebiliyor.

10 yıl sigortalık süresi ile erken emeklilik Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından prim gün sayısı dolmayan ancak yaş itibariyle de bugünleri tamamlama fırsatı bulunmayan vatandaşlara yönelik olarak hazırlanmış bir düzenleme olarak biliniyor. Ancak ilk sigorta giriş tarihine göre bu sistem değişiklik gösterebiliyor.

eyt-siz-erken-emeklilik-2.jpg

SİGORTA GİRİŞ TARİHİ KRİTİK FAKTÖR

10 yıl sigortalılık süresiyle erken emekli olmak için mutlaka sigorta başlangıç tarihine dikkat etmek gerekiyor. Sigorta giriş tarihi, bireyin çalışma hayatına adım attığı ve prim ödemeye başladığı ilk tarih olarak kabul ediliyor. Emeklilik için bu tarih çok önemli ve belirleyici oluyor.

10 yıl sigortalılık süresini doldurarak emekli olmak için kadınlarda ve erkeklerde sigorta başlangıç tarihi değişiklik gösteriyor. Sosyal güvenlik kurumundan yapılan açıklamaya göre emeklilik hesaplaması şu şekilde yapılıyor:

Erkekler için: sigorta başlangıç tarihi 9 eylül 1976'dan önce olan erkekler 3.600 prim günü ile 55 yaşında emekli olabiliyor.

Kadınlar için: sigorta başlangıç tarihi 1981'den önce olan kadınlar ise 3.600 prim günü ve 50 yaşında emeklilik hakkına sahip oluyor.

Bu kapsama girmeyen vatandaşlar için ise emeklilik için aranan şartlar 15 yıllık sigortalılık süresi ve 4.200 gün prim sayısı oluyor.