Gökhan Zan ses kaydı! 5 milyon Dolar istedi mi?

TİP, Gökhan Zan’ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığından çekildiğini duyurmuştu. Hemen ardından Gökhan Zan ses kaydı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İşte İsmail Saymaz’ın o iddiaları…

Gökhan Zan ses kaydı! 5 milyon Dolar istedi mi?

İYİ Parti’den istifa ederek TİP’ten Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Gökhan Zan ile ilgili iddialar gündemi çalkaladı. TİP, dün ani bir açıklama yaparak Gökhan Zan’ı adaylıktan çektiklerini duyurdu. Hemen ardından da Gazeteci İsmail Saymaz’ın bomba iddiaları geldi. Gökhan Zan ses kaydı iddiaları sosyal medyayı çalkalarken, 5 milyon Dolar ve TRT’de spor yorumculuğu pazarlığı da herkesi şoke etti.

İSMAİL SAYMAZ’DAN BOMBA GÖKHAN ZAN İDDİASI

Gökhan Zan'ın belediye başkanlığı adaylığından çekilmesi sonrasında Gazeteci İsmail Saymaz’dan bomba iddialar geldi. Gökhan Zan ses kaydı ile ilgili hem TİP yetkilileri hem de Gökhan Zan'la yaptığı görüşmeyi aktaran Saymaz, iki ayrı ses kaydının TİP’e ulaştığını dile getirdi. Gökhan Zan’ın ilk kaydı tamamen reddettiğini belirten Saymaz, TRT ile "spor yorumculuğu" pazarlığı konusunu ise kısmen doğruladığını dile getirdi.

GÖKHAN ZAN 5 MİLYON DOLAR İSTEDİ Mİ?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) gece yarısı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Hatay Belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini duyurdu. Bu açıklamadan hemen sonra da iddialar peş peşe geldi. Gökhan Zan ses kaydı olduğu, adaylıktan çekilmesi için 3 milyon Dolar teklif edildiği ancak eski futbolcunun 5 milyon dolar istediği iddiaları adeta sosyal medyayı çalkaladı. Diğer bir iddia ise Gökhan Zan’ın TRT ile seçim sonrası için spor yorumculuğu pazarlığı yaptığı yönünde oldu.

TİP açıklamasında "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır..." ifadelerini kullanırken, Gökhan Zan ise ses kaydı ile ilgili olarak "şantaj, iftira ve montaj" diyerek şikayetçi oldu.

Ancak TİP yetkilileri İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada montaj iddialarını gerçekçi bulmadıklarını belirtti. Bu nedenle de Gökhan Zan ile görüşüldü ve adaylıktan çekildi.

GÖKHAN ZAN BAĞIMSIZ OLARAK SEÇİME GİRECEK

Gece yarısı Türkiye'yi çalkalayan bu olayın ardından Gökhan Zan, bir açıklama yaparak kendisi için bu durumun bir şeref meselesi olduğunu söyledi. Eski futbolcu, TİP desteği olmasa da yarışa devam edeceğini belirtti.