IBAN'dan para gönderenler dikkat: O seçenekle gönderen yandı

IBAN’dan para gören gönderenler dikkat. Uzman isimde kritik uyarı geldi. Para gönderirken bu detaya dikkat edin.

IBAN'dan para gönderenler dikkat: O seçenekle gönderen yandı

Hazine ve maliye bakanlığı son dönemlerde vatandaşın kira gelirlerini yakın takibe aldı. Hesaplar didik didik inceleniyor. Ancak uzman isimlerden IBAN dan para gönderenlere çok kritik uyarı geldi. Özellikle bazı vatandaşlar para gönderirken EFT masrafı ödememek için kira seçeneğini kullanıyor. Ancak bu şekilde ödeme yapan ve tahsil edenler için Büyük SORUNLAR ortaya çıkabiliyor. Bir çok vatandaş bu durumdan dolayı ev sahibi olmadığını ve kira geliri bulunmadığını ispatlamakla uğraşıyor.

Hazine ve maliye bakanlığı son dönemlerde vergi denetimlerini arttırdı ve kira gelirlerini de inceleme altına aldı. Ancak bakanlık tarafından bazı normal olmayan para transferleri tespit edildi. Bir çok vatandaşın EFT masrafı ödememek amacıyla kira seçeneği üzerinden ödeme gönderdiği belirlendi. Fakat bu şekilde ödeme tahsil edenler için de büyük bir sorun ortaya çıktı. Şimdi milyonlarca vatandaş kira geliri olmadığını ispatlamak için uğraşıyor.

PARA TRANSFERİ YAPARKEN O DETAYA DİKKAT

Uzmanlar yaptıkları uyarılarda para transferini IBAN üzerinden yapanların yanlış seçenekleri seçmemeye dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Hazine ve maliye bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde ilgisiz seçenekle ödeme yapılmasının sorun teşkil etmeye başladığı belirtilirken bu miktarın 1.300.000 TL ile 2 milyon TL arasında olduğu öğrenildi.

EV SAHİBİ OLMADIKLARINI İSPATLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Alınan bilgiye göre hazine ve maliye bakanlığı banka transferlerinde ödeme türünün kira olarak seçildiği bütün ödemeleri inceleme altına aldı. Ancak yapılan incelemelerde bazı ilgisiz ödemelerin de EFT masrafı ödememek amacıyla kira seçeneğinden gönderildiği belirlendi. Bu durumda ödemeyi alan kişi için büyük bir sorun teşkil ediyor. Çünkü bu şekilde ödeme alan vatandaşların konut sahibi ya da kira geliri olmadığını ispat etmeleri gerekiyor.

Hazine ve maliye bakanlığı inceleme yaparken tapu kayıtları, MERNİS kayıtları ve banka kayıtlarını karşılaştırıyor. Yapılan incelemelerde kirada evi bulunduğu halde gelir beyan etmeyenlerin nüfus kayıt sistemlerine bakılıyor ve evinde oturanın kim olduğu tespit ediliyor. Bu durumda da yeni beyanname verilmesi isteniyor. Ancak bir de kira gelirlerini gizlemek için banka üzerinden diğer seçeneğini kullanan grup var. Diğer seçeneği ile tahsil edilen ödemeler de bakanlık tarafından yakın takibe alındı.