İstanbul dahil 6 ilde alarm verildi! Kritik uyarı sarı kodla geldi

Son dakika haberi. Tam 6 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Aralarında İstanbul’da var. İşte MGM hava durumu tahminleri…

İstanbul dahil 6 ilde alarm verildi! Kritik uyarı sarı kodla geldi

Meteoroloji 28 Nisan Pazar hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Meteorolojiden yayınlanan yeni raporda 6 il için sarı kodlu uyarı verildi. Uyarı yapılan iller başta İstanbul olmak üzere Ankara Adana Kocaeli Kırklareli Konya Eskişehir Bolu Sinop Zonguldak Düzce Gümüşhane ve Tokat oldu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan yeni değerlendirmelere göre Yurt genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Ancak Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve , İç Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Kütahya, Tekirdağ, Kırklareli, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yine Çanakkale'nin Doğu kesimleri ile orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

O İLLER İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kastamonu Ankara Çankırı Bolu Karabük çevreleri için kuvvetli sağanak yağışı uyarısında bulundu. Ayrıca Doğu Anadolu'nun batısı, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

Yine Marmara Bölgesi'nde de başla İstanbul olmak üzere birçok ilde bugün kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı uyarıda vatandaşların sağanak yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.