İstanbul Yarın BUZ KESECEK! Son Dakika Yağış Uyarısı Meteoroloji’den Geldi

Meteoroloji’den son dakika İstanbul uyarısı geldi. Yarın sabah saatleri için kritik uyarı yapılırken Özellikle o ilçeler buz kesecek. Meteoroloji 15 Mart 2024 İstanbul hava durumu tahminleri haberimizde…

İstanbul Yarın BUZ KESECEK! Son Dakika Yağış Uyarısı Meteoroloji’den Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 Mart İstanbul hava durumu tahmin raporu ile kritik uyarıları peş peşe yayınladı. İstanbul'da salı gününden bu yana yağışlı bir hava sistemi etkisini gösterirken meteoroloji özellikle Yarın sabah için uyardı. 15 Mart Cuma günü İstanbul'un tam 39 ilçesinde hava buz kesecek. Peki yarın İstanbul'da hava nasıl olacak? 15 Mart İstanbul hava durumu tahminleri haberimizde…

METEOROLOJİDEN İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul için kritik uyarı yapıldı. 15 Mart Cuma sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıkları hızla düşecek. İstanbul adeta bahar aylarında kışın soğuk yüzüyle tanışacak. En düşük sıcaklık 6 Derece olarak hissedilirken tüm şehir genelinde ise yağışlı bir hava etkili olacak.

istanbul-son-dakika-1.jpg

TÜM İLÇELER İÇİN PEŞ PEŞE UYARI YAPILDI

Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahmin raporuna göre yarın İstanbul'un en soğuk noktası Beşiktaş olacak. Beşiktaş'ta hava sıcaklığı 6 dereceye kadar düşerken yağış altında 11 dereceye kadar çıkacak. Ancak meteoroloji ve uzmanlar bir anda düşecek olan hava sıcaklıklarına karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

İstanbul'da en yüksek sıcaklığa sahip ilçeler ise 14 derece ile kartal ve tuzlu olacak. Bu ilçelerde yağmur yağmayacak.

İstanbul'un Zeytinburnu Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinde ise hava sıcaklığı 13 dereceye kadar çıkacak ancak yağışlı bir gün olacak.

Özellikle meteorolojiden Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde yaşayan istanbullulara da uyarı geldi. Yarın Kadıköy ve Ümraniye gibi ilçelerde günlük hayatı olumsuz etkileyecek derecede şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bu ilçelerde hava sıcaklığı ise 11 ve 12 derece seviyelerinde seyredecek.

Silivri ve Çatalca ilçeleri ise daha da soğuk olacak. Bu ilçelerde hava sıcaklığı 10 dereceye kadar gerilerken tarım arazileri yağışlı havadan nasibini alacak.

YARIN SABAH ŞEMSİYESİZ EVDEN ÇIKMAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanları, İstanbul sakinlerini ani hava değişikliği ve sıcaklık düşüşüne karşı uyardı. İstanbul'un tüm ilçelerinde sağanak yağış Yarın etkisini gösterecek. Vatandaşların yağışlara karşı önlem ve tedbir almaları istendi. Şemsiyesiz evden çıkmamaya dikkat etmenizde yarar var.