Kış ASIL yüzünü Mart’ta gösterecek! İstanbul dahil o illere LAPA LAPA KAR uyarısı geldi

Meteoroloji'den kar ve sağanak yağış uyarısı geldi. Mart Ayında o illerde kar yağışı etkili olacak. İşte il il hava durumu tahminleri…

Kış ASIL yüzünü Mart’ta gösterecek! İstanbul dahil o illere LAPA LAPA KAR uyarısı geldi

Kış mevsimi beklenenin aksine birçok bölgede ılıman geçerken, vatandaşlar adeta ilkbahar havasına girdi. Ancak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son uyarılarına göre, kış mevsimi henüz bitmedi. Mart ayının, yılın en soğuk aylarından biri olacağı ve birçok bölgede yoğun kar yağışının beklendiği ifade ediliyor.

Türkiye genelinde kış aylarında beklenen kar yağışı bir türlü gelmedi. Özellikle Megakent İstanbul kar yağışına adeta hasret kaldı. Artık yavaş yavaş bahar aylarına doğru ilerlerken MGM’den ise kar müjdesi geldi. O illere yoğun kar geliyor. Mart ayının son yarısında bazı illerde sağanak yağış, bazı illerde ise kar etkili olacak. İşte kar uyarısı yapılan iller…

METEOROLOJİDEN KRİTİK UYARI: KAR GELİYOR

Meteoroloji, ülke genelinde hava durumu tahminlerini güncelledi. Yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile diğer bazı bölgelerde kar yağışı ve sağanakların etkili olacağı belirtildi.

DİKKAT! ÇIĞ TEHLİKESİ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji, çığ tehlikesine ve toz taşınımına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesinin bulunduğu, Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımının yaşanabileceği belirtildi.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MGM'nin uyarısına göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve diğer bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde ise bazı bölgelerde pus ve sis olayları yaşanabileceği tahmin ediliyor.

MART SOĞUKLARI FENA VURACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre bu yıl Mart soğukları fena vuracak. Meteoroloji uzmanları ise Mart ayının en soğuk ay olacağını düşünüyor. Mart boyunca özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışı beklenirken Batı bölgelerde ise şiddetli Bahar yağmurlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.