Mart Ayı KAZMA KÜREK Yaktıracak! Meteoroloji Saat Verdi Dondurucu Soğuk ve Kar Kapıda

Türkiye genelinde yaşanan bahar havası sona eriyor. Soğuklar geri dönüyor, kar kapıya dayandı. Mart ayı resmen kazma kürek yaktıracak.

Mart Ayı KAZMA KÜREK Yaktıracak! Meteoroloji Saat Verdi Dondurucu Soğuk ve Kar Kapıda

Türkiye genelinde birkaç haftadır adeta yazdan kalma bir hava yaşanıyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üstünde seyrederken vatandaşların kar hevesi de kursağında kalmıştı. Neyse ki mart ayı görevini yapacak. Atasözünde de olduğu gibi mart ayı kazma kürek yaktıracak. Meteoroloji ve uzmanlardan uyarı geldi, kar yağışı tarihi verildi. Aman dikkat dondurucu soğuklar da geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Mart ayı hava durumu tahminleri belli oldu. Mart ayında soğuklar geri dönüyor. Meteoroloji uzmanları kar yağışı içinde tarih verdi. Peki bugün hava nasıl olacak? Mart ayında kar yağacak mı? Hangi illerde kar bekleniyor? Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri ve kar yağışı tarihi haberimizde…

O BÖLGELERE FIRTINA VE ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde Çığ uyarısı yapıldı. Ayrıca Güney Ege Bölgesi'nde de 6 ila 8 şiddetinde fırtına bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde ise birkaç gündür etkili olan sis gece saatlerinden itibaren daha da yoğun olacak. Bu sebeple özellikle trafiğe çıkan sürücülerin tedbirli olmaları istendi.

kar-yagisi-tarihi-1.jpg

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre uzun süreden beri mevsim normallerini üstünde seyreden hava sıcaklıkları ise Mart ayının gelmesi ile beraber kademeli olarak düşmeye başlıyor. Bahardan kalma havalar yeriniz soğuk ve yağışlı havaya bırakacak.

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen de sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Mart ayı hava durumuna ilişkin bilgi verdi. Orhan Şen, hava sıcaklıklarının 6-7 derece birden düşeceğini belirterek Anadolu'da kar yağışının da başlayacağını söyledi. Marmara Bölgesi'nde cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Yağmur girişi bekleniyor. Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde de yine cumartesi gününden itibaren sağanak yağış etkili olacak. Batı bölgelerde başlayacak olan sağanak yağışın bir gün süreceği öğrenildi.

KAR YAĞIŞI TARİHİ BELLİ OLDU

Özellikle Batı bölgelerde kış ayı mevsim normallerinin üstünde sıcaklıkla geçti. İstanbul için kar yağışı beklentileri boşa çıkarken Profesör Doktor Orhan Şen Anadolu'da kar beklendiğini belirtti. Salı günü yağışların tekrar döneceğini belirten Orhan Şen, bu yağışların biraz Batı bölgelerde kuvvetli olabileceğini dile getirdi. Doğu Anadolu bölgesinde de salı gününden itibaren hava sıcaklıkları düşecek. Sıcaklık düşüşü ile beraber Anadolu'da Karla Karışık yağmurunda görülmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi ve İstanbul için ise şu anda bir kar yağışı beklentisi bulunmuyor. Perşembe günü Marmara Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde Karla Karışık Yağmur görülebileceği ifade edildi.