Meteoroloji uyardı! O illere SARI KOD verildi, kar yağışı ve yağmur geliyor

18 Mart hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. MGM 10 il için sarı kod verdi. Kar yağışı ve yağmur uyarısı var. Meteoroloji 18 Mart il il hava durumu tahminleri haberimizde…

Meteoroloji uyardı! O illere SARI KOD verildi, kar yağışı ve yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahminleri yayınlandı. 18 Mart hava durumu tahmin raporuna göre 10 il için sarı kod verildi. Bugün bazı illerde kar yağışı bazı illerde ise sağanak yağış etkili olacak. Meteorolojiden yapılan uyarılarda yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Peki bugün hangi illerde Yağış var? Meteoroloji SARI kodlu uyarı yapılan iller listesi ve il il hava durumu haberimizde…

18 MART BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahmini raporunu yayınladı. Hattı Türkiye genelinde Bugün hava çok bulutlu ve kapalı olacak. Güney ve Güneydoğu bölgeleri yer yer çok bulutlu olurken Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ile Antalya'nın Batı kıyıları ve Tokat çevrelerinde yağış bekleniyor.

Güneydoğu kesimlerde yaşanacak yağışların şiddetli olacağı tahmin edilirken yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği bildirildi. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ise Karla Karışık Yağmur ve kar yağışı şeklinde yağış alacak. Marmara ve iç kesimlerde ise bu gece saatlerinden itibaren yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'da kar yağışı olan bölgelerde ise buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Diğer yandan yurdun kuzey ve doğusunda kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çığ tehlikesi de hala devam ediyor. Bugün yurt genelinde hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

meteoroloji-son-dakika-1.jpg

O İLLER İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından özellikle 10 il için uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarı verilen iller Diyarbakır, Şanlıurfa'nın doğusu, Batman Mardin simit ve Şırnak'ın batısı oldu. Yine Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş'un Güney Van'ın Güney ve batı kesimlerinde yağışların şiddetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Siirt ve Şırnak'ın doğusunda kuvvetli Karla Karışık yağmur ve yer yer kar yağışı beklendiğini belirtirken yağışlarla beraber meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

18 MART İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

18 Mart pazartesi günü İstanbul'da hava parçalı ve az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı en yüksek 12 derece olurken Bugün gün boyu İstanbul'da yağış beklenmiyor.