Meteorolojik uyarı geldi! Tam 44 il etkilenecek göz gözü görmeyecek

Meteoroloji’den toz taşınımı ile ilgili kritik uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımı ile ilgili tam 44 il için sarı uyarı yaptı. MGM’nin uyarıları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Meteorolojik uyarı geldi! Tam 44 il etkilenecek göz gözü görmeyecek

Kuzey Afrika’dan gelen toz bulutları Türkiye’ye doğru yola çıktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımı ile ilgili uyarı üstüne uyarı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın üzerindeki gökyüzünü turuncu renge boyayan toz bulutları Türkiye’ye geliyor. Yavaş yavaş etkisini göstermeye başlayan toz bulutları ile ilgili gelen yeni meteorolojik uyarıda 44 il işaret edildi ve sarı uyarı yapıldı.

SARI UYARI YAPILAN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından toz taşınımı için sarı uyarı yapılan iller şöyle;
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

meteorolojik-uyari-geldi-tam-44-il-etkilenecek-goz-gozu-gormeyecek.jpg

3 GÜN DAHA ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Sahra Çölü’nden gelen toz bulutunun Avrupa’ya taşınması ile birlikte başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere birçok ülkede gökyüzü turuncuya dönüşmüş ve hava kalitesi ile görüş mesafesi de düşmüştü. Meteoroloji’den yapılan yeni uyarılarda Türkiye’de etkisini gösteren toz taşınımına geniş bir yer verildi. Tekirdağ üzerinden ülkeye giriş yapan ve yurdun batı kesimini etkisi altına alan çöl tozunun etkisinin megakent İstanbul’da 3 gün daha sürmesi bekleniyor.