SON DAKİKA Çorlu tren kazası davasında karar çıktı! 25 kişi hayatını kaybetmişti

Çorlu tren kazası davasında bugün karar çıktı. 2918 yılında yaşanan kazada 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili mahkemenin karar duruşmasında cezalar belli oldu. En fazla ceza bölge müdürü ve bakım müdürüne verildi.

SON DAKİKA Çorlu tren kazası davasında karar çıktı! 25 kişi hayatını kaybetmişti

2018 yılında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmişti. Tren kazası davasının bugünkü karar duruşmasında cezalar belli oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de karar duruşmasını takip etti. Özel ile birlikte çok sayıda siyasi, sivil toplum kurulu temsilcileri barolar da karar duruşmasını takip etti. CHP lideri Özel, duruşma öncesinde açıklamalarda bulundu ve ‘Ailelerin, annelerin, kardeşlerin, çocukların direnci bütün mağdur ve mazlumlara örnek olsun Çorlu’daki direnç.’ dedi.

ÇORLU TREN KAZASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI

2018 yılında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi ise yaralanmıştı. 13 sanığın yargılandığı davada 6 yıl sonra karar açıklandı. Davada mahkeme bugün karar duruşmasını gerçekleştirdi ve açıklanan kararda dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan’a 15 yıl, bölge bakım müdürü Mümin Karasu’ya 17,6 yıl hapis cezası verildi.

son-dakika-corlu-tren-kazasi-davasinda-karar-cikti-25-kisi-hayatini-kaybetmisti.jpg

HAPİS CEZALARI

Davanın bugünkü karar duruşmasında Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne kurulan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklanan mahkeme kararında dönemin TCDD Birinci Bölge Müdürü Nihat Aslan hakkında 15 yıl, TCDD Birinci Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu’ya 17 yıl 6 ay, TCDD Birinci Bölge Bakım Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras’a 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Bakım Servis Alanlarından sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli de 9 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

son-dakika-corlu-tren-kazasi-davasinda-karar-cikti-25-kisi-hayatini-kaybetmisti-001.jpg

ÖZGÜR ÖZEL DE DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de karar duruşmasını takip etti. Duruşma öncesinde açıklamalarda bulunan Özel, ‘Bir olaya ilk gün üzülüp sonra unutmak bu ülkeye yeni acıların yaşatılmasına sebebiyet veriyor. Böyle olaylarda ilk günden son güne aynı dirençte olmak lazım. Ailelerin, annelerin, kardeşlerin, çocukların direnci bütün mağdur ve mazlumlara örnek olsun Çorlu’daki direnç’ dedi.