Bağcılar'da yaşanan sucu vahşetine ünlülerden tepki

İstanbul Bağcılar'da bir mahalle sucusu, işyerindeki süngerli odada mahallenin çocuklarına senelerce tecavüz etti ve bu anları kayıt altına aldı.

Bağcılar'da yaşanan sucu vahşetine ünlülerden tepki

Ülke gündemine bomba gibi düşen olaya ünlü isimler de kayıtsız kalamadı. Bağcılar'da henüz ilkokula giden 12 yaşındaki M.Y., ders saatleri sona ermesine rağmen evine dönmedi. Ailenin şikayetinin ardından bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyen emniyet güçleri, okuldan çıkan M.Y.'nin, mahallenin sucusu Şenay'ın aracına bindiği gözlemlendi. Çocuğu evine bırakma gerekçesiyle aracına alan Şenay, işyerine götürdü. Çocuğa önce bilgisayarında oyun oynatan Şenay, daha sonra çığlık seslerinin dışarından duyulmaması için süngerlerle kaplattığı odaya geçmesini söyledi. Şenay, çocuğa bir kap uzattı, “Artık buradasın. Tuvaletin gelirse buna yapacaksın” ifadelerini kullandıi. Daha sonrasında çocuğa tecavüz etti.

bagcilarda-yasana-sucu-vahsetine-unlulerden-tepki.jpg

10 YILDIR DEVAM EDEN VAHŞET

Saatler sonra polisler, Şenay'ın işyerini bastı ve her tarafı kan kaplı bir odada M.Y. baygın halde bulundu. Gözaltına alınan ve tutuklanan Metin Şenay'ın soruşturmasını Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yürütmeye başladı. Ele geçirilen belgelerde Şenay'ın 10 yıldır mahalledeki çocukları istismar ettiği gün yüzüne çıktı. Yaşanan korkunç olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medyanın gündeminde bomba etkisi yarattı. Kısa sürede “Çocuk Susar Sen Susma” etiketi gündemde üst sıralara yerini alırken ünlü isimlerden de arka arkaya tepki paylaşımları geldi.

bagcilarda-yasana-sucu-vahsetine-unlulerden-tepki-001.jpg

ÜNLÜLERİN PAYLAŞIMLARI

Ebru Gündeş, “15 yıldır nasıl ortaya çıkmaz, bu nasıl bir vahşet? Okurken dayanamadığımız bu acı, kaç çocuğu kurban etti... Hangi ceza bunun bedelini ödetebilir? Ne yaşarsa o yavruların yaşadığını anlayabilir? Başına ne gelirse o çocukların acısı dinebilir ve ne yaparsak gözyaşımız bitebilir? Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”

Gülben Ergen, “Çocuklarını koruyamayan bir ülkede yaşıyoruz. 2009'da delil yetersizliğinden pişkin pişkin aramızda dolaşan bu şerefsiz gibi dolu var. Neden yer yerinden oynamıyor? Neden kıyamet kopmuyor?”

Nebahat Çehre, “Bugün duyduğum tek duygu utanç. İstanbul'da su satışı yapan Metin Şenay'ın işyerine yaptırdığı gizli bir odada mahallenin çocuklarına yıllarca tecavüz ettiği ve tecavüz anlarını kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Çocuk sesi duyulmasın diye odayı süngerle kaplamış.”

Hande Ataizi, “İstanbul'da su satışı yapan Metin Şenay'ın işyerine yaptırdığı gizli bir odada mahallenin çocuklarına yıllarca tecavüz ettiği ve tecavüz anlarını kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Çocuk sesi duyulmasın diye odayı süngerle kaplamış.”

Aslı Şafak, “Metin Şenay, aramızdaki sapıklardan sadece bir tanesi.Çocuk p....su izlemede 5. sıradayız. Otobüste, sokakta, markette, iş yerinde, apartmanda çocuk gördüğünde aklından ne geçtiğini bilmediğimiz için insan sanıp konuştuğumuz pisliklerle iç içeyiz #ÇocukSusarSenSusma” ifadelerini kullandılar.

bagcilarda-yasana-sucu-vahsetine-unlulerden-tepki-002.jpg