Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan’ı bakın aslında kim olacakmış

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kırmayı başaran Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili seneler sonra ortaya çıkan bir gerçek herkesi şaşkına çevirdi.

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan’ı bakın aslında kim olacakmış

Halit Ergenç'in “Kanuni Sultan Süleyman” karakterine hayat verdiği dizide Hürrem Sultan'a Meryem Uzerli can vermişti. Hürrem Sultanla ilgili gerçek ise herkesi şaşkına çevirdi. Bakın ilk teklif aslında kime gitmiş…Tam dört sezon boyunca izleyicisini ekran başına kitleyen ve her bölümüyle hafızalara kazınan Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili ortaya çıkan bir gerçek seneler sonra gündeme geldi.

muhtesem-yuzyilin-hurrem-sultani-bakin-aslinda-kim-olacakmis.jpg

BİR ÇOK KEZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Nebahat Çehre ve Okan Yalabık gibi başarılı isimlerin kadrosunda yer aldığı dizi Osmanlı İmparatorluğu padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatı, taht mücadelesi ve saray hayatı üzerine geçmişe ışık tutumuştu. Dizide “Kanuni Sultan Süleyman” karakterini Halit Ergenç canlandırıken Hürrem Sultan'ı ise Meryem Uzerli canlandırmıştı. Meryem Uzerli, 2011 senesinde “Hürrem Sultan” rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı. 2012’de ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almayı başarmıştı. 2013 yılında Muhteşem Yüzyıl'da “Hürrem Sultan” karakterine hayat veren Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrılma kararı almıştı.

muhtesem-yuzyilin-hurrem-sultani-bakin-aslinda-kim-olacakmis-001.jpg

DİNLENMEK İSTEDİĞİ İÇİN ROLÜ KABUL ETMEDİ
Meryem Uzerli, güzelliği ve başarılı performansı ile “Hürrem Sultan” olarak akıllarda yer etti fakat bu rol için ilk teklif bakın aslında kime gitti… Hürrem Sultan rolü için ilk teklif Fahriye Evcen'e gitmişti. Yaprak Dökümü dizisini bitiren ve biraz dinlenmek isteyen Fahriye Evcen, rolü bu sebeple kabul etmemişti. Fahriye Evcen'in kabul etmemesi üzerine rol Meryem Uzerli'ye gitmişti.