Beşiktaş penaltı pozisyonunu tartışıyor! Gol oldu ama geçerli değil

Trendyol Süper Lig’in 30. Haftasında Tüpraş Stadyumunda oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçına Beşiktaş’ın penaltı pozisyonu damga vurdu. Sahalarda ender görülen anlar kısa sürede spor manşetlerinin gündemine yerleşti.

Beşiktaş penaltı pozisyonunu tartışıyor! Gol oldu ama geçerli değil

Beşiktaş’ın sahasında Antalyaspor’u konuk ettiği karşılaşma nefes kesti. Futbolseverleri ekran başına toplayan mücadelenin kazananı konuk ekip Antalyaspor oldu. Beşiktaş’ın 2-1’lik skorla mağlup olduğu maça siyah beyazlı ekibin penaltı pozisyonu damga vurdu. Maçın son dakikalarında penaltı kazanan Beşiktaş’ta beraberlik golü geldi ama geçerlilik kazanamadı. Rashica’nın penaltı vuruşu kural ihlali sebebiyle geçerli olmadı. Bu pozisyon kısa sürede tartışma konusu oldu. İşte o pozisyon ve tüm detaylar…

3 PUAN ANTALYASPOR’UN

Beşiktaş-Antalyaspor maçı haftanın en çok konuşulan karşılaşmalarından biri oldu. Sergen Yalçın’ın yönetimindeki Antalyaspor’un 2-1 galibiyetle ayrıldığı ve 3 puanı hanesine yazdırdığı maçta goller Antalyaspor’da dakika 5’te Bünyamin Balcı’dan, dakika 38’deki penaltı vuruşuyla Adam Buksa’dan geldi. Beşiktaş’ın tek golünü ise dakika 46’da Muçi kaydetti. Maçın en çok konuşulan pozisyonu ise siyah beyazlı ekibin penaltı pozisyonu oldu.

besiktas-penalti-pozisyonunu-tartisiyor-gol-oldu-ama-gecerli-degil.jpg

RASHICA ATTI AMA GOL GEÇERLİLİK KAZANMADI

Nefes kesen mücadelenin son dakikalarında Beşiktaş’ın kalecisi Mert Günok, kornerde rakip ceza sahasına girerek gelen ortada kafayı vurdu. Mert’in kafa vuruşu savunmadan geri dönerken Beşiktaşlı futbolcular bu pozisyonda hakeme döndü ve penaltı bekledi. Maçın hakemi Burak Pakkan, VAR’dan kendisine gelen uyarı sonrası pozisyonu izledi ve penaltıyı verdi. Beşiktaş, dakika 90+10’da penaltı kazanırken Rashica’nın penaltıdan attığı gol kural ihlali sebebiyle geçerlilik kazanmadı.

besiktas-penalti-pozisyonunu-tartisiyor-gol-oldu-ama-gecerli-degil-001.jpg

TOPA 2 KEZ DOKUNDUĞU İÇİN GOL GEÇERLİ OLMADI

Beşiktaş’ın beraberliği yakalama fırsatı bulduğu penaltı pozisyonu sahalarda ender görülen anları ekrana getirdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Beşiktaşlı futbolcu Rashica, topu ağlarla buluşturarak skoru 2-2’ye taşıdı ancak Rashica’nın topa 2 kez müdahalede bulunması sebebiyle gol iptal edildi.