Kaçak yayın maç izleme cezasını duyanlar bir daha cesaret edemeyecek

Kaçak yayın kullanımı son dönemde oldukça artarken özellikle de maçlarda tercih edilen bu yöntemin bir cezası var. Dünyada ve Türkiye’de yaygınlaşan kaçak yayın kullanımına engel olmak için harekete geçildi.

Kaçak yayın maç izleme cezasını duyanlar bir daha cesaret edemeyecek

Maçları, dizi ve filmleri yasal platformlardan değil de kaçak şekilde izleyenler için düğmeye basıldı. Kaçak yayından maç, dizi ve film izleyenler için caydırıcı olacak cezalar yolda. Kaçak yayınları takip eden kullanıcılar yasla olarak herhangi bir yükümlülüklerinin olup olmadığını merak etmeye başladı. Kaçak yayın izleyenlerin tespiti durumunda 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı konusunda uyarılar geliyor. İşte detaylar…

KAÇAK YAYINDAN MAÇ VE DİZİ İZLEYENLER DİKKAT

Dünyada ve Türkiye’de kaçak yayın kullanımı özellikle son dönemde oldukça arttı. Bunun önüne geçebilmek adına caydırıcı cezalar yolda. Ülkeye de ekonomik anlamda oldukça büyük zararı olan bu duruma engel olmak için harekete geçildi. Ücretli olan maç, dizi ve filmleri çok ucuza ve yasal olmayan platformlardan izleyenler artık bir kez daha düşünecek. Eğer bu tür platformlar kullanıyorsanız adli bir soruşturmayla karşı karşıya kalabilirsiniz.

SUÇ KAPSAMINDA YER ALIYOR

Uzmanlar bu konuda önemli uyarılarda bulunuyor. Ceza Kanunu’nda bununla ilgili düzenlenen bir madde olduğunu anlatan Avukat Müge Doğan, İnternet üzerinden şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullanan ve menfaat sağlayanların Ceza Kanunu’nda düzenlenen bir suç kapsamında yer aldığını belirtti.

kacak-yayin-mac-izleme-cezasini-duyanlar-bir-daha-cesaret-edemeyecek.jpg

HAPİS CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA KALINABİLİR

Bu şekilde bir kullanım tespit edilmesi durumunda hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceğini söyleyen Avukat Müge Doğan, ‘Kanun der ki; Karşılıksız menfaat sağlama suçu, bu suçun da cezası, hem yayın yapanlar açısından, hem izleyenler açısından 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.’ ifadelerine yer verdi.