Kararmış tencereleri yeni almış gibi yapıyor! Tüm lekeler tek seferde çıkacak tencereler pırıl pırıl olacak

Uzun süre kullanılan tencerelerde kararma ve yıpranma görülüyor ve bu durum rahatsız edici bir hale gelebiliyor. Kararmış tencerelerinizi pırıl pırıl yapmak ve yeni almış gibi kullanmak istiyorsanız bu yöntem tam size göre.

Kararmış tencereleri yeni almış gibi yapıyor! Tüm lekeler tek seferde çıkacak tencereler pırıl pırıl olacak

Mutfağınızda sık sık kullandığınız tencereleriniz bir zaman sonra kararıp yıpranabiliyor. Yemek yaparken kullanılan ve mutfakta en çok kullanılan eşyalardan biri olan tencerelerinizin temizliğinde işinizi kolaylaştırmak ister misiniz? Kararmış tencerelerinizi artık daha kolay temizleyecek ve ilk günkü parlaklığına kavuşturabileceksiniz. Uygulayacağınız bu yöntem kararmış tencerelerinizi yeni almış gibi pırıl pırıl yapacak. Tencerelerinizin yepyeni olmasını sağlayacak bu 3 yöntemle artık tencere temizliğinizde zorlanmayacaksınız. İşte o yöntemler…

KARARMIŞ TENCEREYİ TEMİZLEMEDE EN ETKİLİ YÖNTEMLER

Mutfakta en çok kullanılan eşyalardan biri olan tencereler sık sık yemek yapıldığı için kararıp yıpranabiliyor. Uzun süre kullanılan tencerelerde kararma, yıpranma ve lekelenmeler oluşabiliyor. Tencerelerinizdeki bu dezenformasyonları ortadan kaldırmak ve tencerenizi ilk günkü gibi yeni aldığınız hale getirmek için bu 3 yöntemi deneyebilirsiniz. Kararmış ve yıpranmış tencerenizi temizlemenizi sağlayacak basit ve etkili yöntemler bulunuyor.

kararmis-tencereleri-yeni-almis-gibi-yapiyor-tum-lekeler-tek-seferde-cikacak-tencereler-piril-piril-olacak.jpg

LİMON VE TUZLA KOLAY TEMİZLEME

Kararmış tencerelerinizin temizliğinde limon ve tuz yöntemini kullanabilirsiniz. İlk olarak tencerenizin içine bir miktar tuz ve limon suyu ekleyin ve tencerenizi ocağa koyun. Su kaynadıktan hemen sonra ocağı kapatın ve tencereyi soğumaya bırakın. Su soğuduktan sonra bir sünger yardımıyla tencereyi ovalayın. Uygulayacağınız bu yöntemle tencerenizdeki kararmaların büyük bir kısmından eser kalmayacak.

KARBONAT YÖNTEMİYLE YEPYENİ TENCERELER

Kararmış tencerelerinizi temizlemede işinizi kolaylaştıracak bir yöntem de karbonat yöntemi. Temizlemek istediğiniz tencerenizin içine bir miktar karbonat ekleyerek üzerine su dökün. Ardından tencereyi ocağa koyun ve kaynaması için bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağınızı kapatın ve suyu soğumaya bırakın. Su soğuduktan sonra tencerenizi bir sünger yardımıyla ovalayın ve kararmalardan kurtulun.

kararmis-tencereleri-yeni-almis-gibi-yapiyor-tum-lekeler-tek-seferde-cikacak-tencereler-piril-piril-olacak-001.jpg

BEYAZ SİRKE VE LİMON YÖNTEMİ

Beyaz sirke ve limon yöntemiyle de kararmış tencerelerinizi temizlemede işinizi kolaylaştırabilirsiniz. 2 kaşık beyaz sirke ve limon veya limon suyunu tencerenize ekleyin ve birkaç dakika bekleyin. Tencerenizi önce güzelce sıcak su ile durulayın. Daha sonra tencerenizi bir bez yardımıyla kurulayın. Bu işlemin ardından tencereniz parlayacak ve temizlenecektir. Tencerenizi temizlerken sert cisimler kullanmaktan kaçınmalısınız. Sert cisimler tencerede çiziklere sebep olabilir. Temizlik işlemini bitirdikten sonra tencerelerinizi bol su ile durulayın.